Binnenkort start de gemeente met werk rond de nieuwe Jumbo aan de Dorpsstraat/Vijverlaan. 

Op het terrein aan de hoek Vijverlaan/Dorpsstraat komt een nieuw gebouw voor supermarkt Jumbo. Daarboven komen 24 huurappartementen van Woonstede voor mensen met een zorgindicatie. De opdrachtgever is A.J. Real Estate en alle werkzaamheden verricht Bouwbedrijf Kreeft. De gemeente verzorgt de aanleg van riool en legt de buitenruimte aan, zoals parkeerplaatsen, fietsenrekken en stoepen. Deze werkzaamheden voert aannemersbedrijf Cornelisse uit Elst (voorheen Berkhof) uit in opdracht van de gemeente.

Planning van het werk

De verwachting is dat de bouw van de nieuwe Jumbo in week 45 klaar is. Daarna zijn nog enkele weken nodig om de bouw van de 24 appartementen van Woonstede af te ronden.

In week 26 start de gemeente met het nieuwe straatwerk en komen nog enkele rioolwerkzaamheden in de Vijverlaan. 

In de weken 31 t/m 33 is het bouwvakantie en werken de aannemers niet. In deze periode is de Vijverlaan open voor alle verkeer.

In de weken 34 t/m 42 wordt het parkeerterrein en de huidige parkeerplaatsen van de Parklaan-appartementen aangelegd en opnieuw bestraat.

Aansluitend zijn er straatwerkzaamheden aan de Dorpsstraat en achter de nieuwbouw van de Dorpsstraat 224. Ook daar komen parkeerplaatsen. 

Vijverlaan tijdelijk afgesloten

Tijdens de aanleg van het straatwerk is de Vijverlaan, vanaf de Dorpsstraat tot aan de Parklaan, tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Dit betekent in de weken 26 t/m 30 (24 juni tot en met 26 juli) omleiding van het verkeer via de omliggende wegen. Dit wordt aangegeven door borden.

In deze weken blijven de parkeerplaatsen bij de Parklaan-appartementen het merendeel van de tijd bereikbaar. Deze parkeerplaatsen zijn in de weken 34 t/m 37 niet beschikbaar, omdat dan de nieuwe inrichting wordt aangebracht.     

Informatiebijeenkomst in Huis in de Wei

Om geïnteresseerden van meer informatie te voorzien, is er op 11 juni 2024 van 15.00 tot 17.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden.