Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking. De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vindt u op de website Digitoegankelijk.nl.

Nieuwe website

De gemeente Scherpenzeel wil scherpenzeel.nl en de websites die daaronder vallen volledig toegankelijk maken. Dat lukt niet met deze website en daarom gaan we in 2021 een nieuwe website (laten) bouwen.

Verbeterpunten

Veel informatie op scherpenzeel.nl voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Toch zijn er een aantal verbeterpunten:

PDF-bestanden

De pdf-bestanden die op scherpenzeel.nl zijn geplaatst, zijn niet toegankelijk. Het gaat dan om bestanden van vóór september 2020.
De redactie van deze website zorgt ervoor dat alle nieuwe pdf’s die zij plaatsen, voldoen aan de toegankelijkheidseisen.

Kleurgebruik en navigatie

Voor deze website gaan we een aantal verbeterpunten (over kleurgebruik en navigatie met hulpmiddelen) die in de verklaring staan wel aanpassen, zodat u toch goed gebruik kunt maken van onze website volgens de eisen van toegankelijkheid totdat de nieuwe website gebouwd is.

Afspraak maken

U kunt online een afspraak maken voor de dienstverlening aan de balie. De gemeente en de leverancier werken op dit moment aan het toegankelijk maken van de afsprakenmodule. Wilt u een afspraak maken en lukt het niet online? Maak de afspraak telefonisch en bel met de gemeente via (033) 277 23 24.

Toegankelijkheidsverklaring

De volledige stand van zaken kunt u nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring.

Het toegankelijkheidslabel van www.scherpenzeel.nl. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Andere toegankelijkheidsverklaringen.