Lees hieronder het antwoord op veelgestelde vragen over de energietoeslag. 

Kan ik nog een aanvraag indienen voor de Energietoeslag?

U kan geen aanvraag meer indienen voor de Energietoeslag 2022. U hoort van ons wanneer u de Energietoeslag 2023 kan aanvragen. Wij laten dit weten via de Gemeentepagina in de Scherpenzeelse Krant, onze website en onze sociale mediakanalen. Hiervoor zijn wij in afwachting van meer informatie vanuit de landelijke overheid.

Kan ik een voorschot (van € 500,00) voor de Energietoeslag 2023 ontvangen, net zoals de landelijke overheid heeft gecommuniceerd?

Nee, in Scherpenzeel ontvangt u geen voorschot van € 500,00 voor de Energietoeslag 2023. Zodra er meer bekend is over de regeling Energietoeslag 2023 zullen wij u op de hoogte brengen. Wij laten dit weten via de Gemeentepagina in de Scherpenzeelse Krant, onze website en onze sociale mediakanalen. Hiervoor zijn wij in afwachting van meer informatie vanuit de landelijke overheid.

Hoe kan ik besparen op mijn gas- en energierekening?

Er zijn een aantal manieren om op energieverbruik te besparen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de website van Milieu Centraal(externe link) of Duurzaam Scherpenzeel(externe link). Of kijk op de website van Gezondverzekerd(externe link) voor een onafhankelijk advies over uw energiecontract. Houd daarnaast ook onze sociale mediakanalen in de gaten voor de initiatieven die worden georganiseerd door de gemeente of door andere (welzijns-)organisaties.

Ik heb financiële hulp nodig, waar kan ik terecht?

Aarzel niet om contact op te nemen wanneer u financiële hulp nodig heeft! Kijk voor de mogelijkheden op Werk en inkomen. U kan voor meer informatie ook bellen naar (033) 277 23 24 (tussen 9.00 en 12.30 uur) of mail naar sociaalteam@scherpenzeel.nl. Uw vraag zal zo snel mogelijk worden beantwoord.  

U kan voor hulp of begeleiding ook contact opnemen met IDH Schuldhulp. Kijk voor de mogelijkheden op IDH Schuldhulp(externe link) of mail naar info@idhschuldhulp.nl.

Ik heb een andere vraag, hoe kan ik deze stellen?

Bel of mail gerust als u vragen heeft die hierboven niet worden beantwoord. Bel naar (033) 277 23 24 (tussen 9.00 en 12.30 uur) of mail naar sociaalteam@scherpenzeel.nl. Uw vraag zal zo snel mogelijk worden beantwoord.