Regio Foodvalley lanceert eigen broodjes

Regio Foodvalley introduceert het Broodje Vallei: een smaakvolle en duurzame lunchoptie die volledig bestaat uit ingrediënten uit de regio en omgeving. Het broodje is ontwikkeld in samenwerking met MVO Nederland, bekend van eerdere initiatieven zoals het Broodje Utrecht en het Broodje Nimma.

Het Broodje Vallei wordt geïntroduceerd in drie varianten. Elk broodje is ontwikkeld met ingrediënten van producenten uit de regio en omgeving, waarbij duurzaamheid, biodiversiteit en korte ketens centraal staan.

Ziekenhuis

Vanaf 26 augustus zijn de broodjes als eerst verkrijgbaar in de bedrijfsrestaurants van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede. Daarmee kunnen duizenden medewerkers, studenten en bezoekers proeven van de kwaliteit en diversiteit die Regio Foodvalley te bieden heeft. De lancering van het broodjes is het begin. Het initiatief is opgezet om verder te groeien: in de komende periode is het de bedoeling dat meer inkopers aansluiten, nieuwe producenten uit de regio hun producten toevoegen en het assortiment verder wordt uitgebreid.

“Met het Broodje Vallei maken we zichtbaar hoe rijk en duurzaam onze regio is. We verbinden boeren, bakkers, brouwers en bedrijven in een initiatief dat niet alleen lekker is, maar ook goed voor de regio en de aarde.”, aldus wethouder Gerard van Deelen, bestuurlijk verantwoordelijk voor het regionale thema Food.

Lokaal en duurzaam

Het Broodje Vallei is onderdeel van de ambitie om lokale voedselketens te versterken en consumenten meer te laten genieten van duurzame producten van dichtbij. De broodjes zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met MVO Nederland en diverse producenten uit de regio.