Ben jij al beschermd tegen cybercrime?

Steeds minder Nederlanders zijn slachtoffer van traditionele criminaliteit zoals inbraak, diefstal en vernieling. Echter is er steeds vaker sprake van cybercrime. Ben jij al beschermd tegen cybercrime?

De politie komt op woensdag 6 april van 9.00-12.00 uur met het Mobiel Media Lab naar de Breelaan in Scherpenzeel.  Belangstellenden kunnen er kennismaken met zowel politie als handhaving van de gemeente Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en vragen stellen of verhalen delen. In het Lab zijn er ook diverse politiequizzen om te spelen, een enquête en gadgets voor kinderen.

Het Mobiel Media Lab is een truck die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. U bent hier welkom om mee te denken met politie en al uw vragen te stellen. 

Het thema van deze week is cybercrime.  De vrachtwagen is ingericht met de nieuwste technologieën en bevat een onderzoeksruimte en een interviewruimte.

Wat te doen:

  • ‘Meet and greet’: stel een vraag of deel een verhaal met gemeentehandhaving of politie.
  • Voorlichting en preventie op het gebied van cybercrime
  • Enquête: achttien vragen over de waardering voor de politie en wat er beter kan.
  • Politiequizzen: speel op iPads verschillende quizzen.
  • Kindervermaak: kleurboeken en gadgets voor de kleintjes.
  • Kindervermaak: kleurboeken en gadgets voor de kleintjes.

Wie andere vragen of opmerkingen heeft over zijn gemeente of ergens een onbestemd gevoel over heeft, kan dit dat uiteraard ook melden in het Mobiel Media Lab. Men kan ook langskomen om andere onderwerpen te bespreken. De medewerkers gaan vertrouwelijk met de gegevens om.