Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gratis corona-zelftesten beschikbaar gesteld aan Scherpenzeel. Deze week zijn deze af te halen op verschillende punten in Scherpenzeel. 

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt. Dit doet u voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat, zoals naar kwetsbare of oudere personen of als u (verkoudheids)klachten heeft.

Waar en wanneer

Het ophalen van de tests is gratis en u hoeft niets aan te tonen. Per huishouden kunt u drie gratis zelftesten ophalen op:
•        dinsdag 8 maart van 10.00-16.00 uur: In Boschzicht (Burgemeester Royaardslaan 4)
•        woensdag 9 maart van 13.00-16.00 uur: Gemeentewerf (Zwarte Land 25)
•        donderdag 10 maart van 9.00-11.30 uur: Gemeentewerf (Zwarte Land 25)

 Let op! Voor de zelftests geldt: op = op.

Waarom een zelftest?

Hoewel de coronamaatregelen sinds januari versoepeld zijn, blijft het belangrijk om verspreiding van het virus te voorkomen of een besmetting op te sporen voordat er klachten zijn. Het advies luidt daarom om een zelftest te doen bij klachten of uit voorzorg voor u naar uw werk of bij iemand op bezoek gaat. Doe dit vooral als u naar personen gaat met een zwakkere gezondheid, ziek zijn of ouderen. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken.