Elektrisch rijden en oplaadpunten

Elektrische auto’s hebben geen CO2 en NO2-uitstoot en rijden veel duurzamer dan voertuigen op gas, diesel of benzine. Daarom willen wij het elektrisch rijden stimuleren.

Oplaadpunten

Als u parkeergelegenheid heeft op eigen terrein (oprit, garage, garagebox), dan moet u daar uw persoonlijke oplaadpunt plaatsen. De gemeente plaatst geen laadpalen op particuliere grond.

Openbaar oplaadpunt aanvragen

Heeft u geen ruimte op eigen terrein? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen. Wij hebben een overeenkomst met PARKnCHARGE en Groendus. U kunt naar een van deze aanbieders gaan voor het aanvragen van een laadpunt op openbaar gebied.

U kunt ook een andere aanbieder kiezen.

Openbaar oplaadpunt gebruiken

Een overzicht van de openbare oplaadpunten vindt u op www.oplaadpalen.nl. Bij oplaadpunten is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische voertuigen. U herkent deze parkeerplaats aan speciale borden. U mag er alleen parkeren tijdens het opladen.

Elektrisch rijden voor ondernemers

Elektrisch rijden kan voor het bedrijfsleven een interessante keuze zijn. Op de pagina ‘Elektrisch rijden’ van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland vindt u meer informatie over de mogelijkheden van elektrisch vervoer voor uw bedrijf.

Elektrische fietsen en scooters

Elektrische fietsen kunt u bij elke fietsenwinkel krijgen en geven trapondersteuning tot 25 km/uur. De elektrische scooter is een ander goed alternatief. Deze zijn niet alleen schoon en stil, maar ook nog eens goedkoop in gebruik. Voor het opladen van elektrische fietsen en scooters is een gewoon stopcontact voldoende.