Trouwen betekent dat 2 personen een officiële verplichting aangaan om voor elkaar te zorgen. U hoeft niet in Scherpenzeel te wonen om daar te kunnen trouwen. Elke burger kan de trouwbelofte afleggen waar hij of zij dit wil.
De gemeente Scherpenzeel heeft 1 trouwlocatie, (foto's en beschrijving).

Landelijk geldt dat er getrouwd mag worden, als het aantal gasten onder de 30 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen. Als dit niet kan in de ruimte, dan zullen minder gasten aanwezig mogen zijn. In het gemeentehuis kunnen door de maatregelen bij trouwerijen maximaal 4 personen aanwezig zijn en in de trouwzaal van Huize Scherpenzeel tot 7 x 2 personen (totaal 14 personen).  Het maximaal aantal personen is exclusief het bruidspaar.

Andere trouwlocatie

Heeft u een andere locatie in Scherpenzeel op het oog hebben waar meer personen aanwezig kunnen zijn, let er wel op onderling 1,5 meter afstand te houden, dan kan ook de plechtigheid op deze locatie gehouden worden. Natuurlijk heeft u toestemming nodig van de eigenaar van de locatie, maar ook de gemeente stelt hier voorwaarden aan en moet toestemming geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gemeentewinkel.

Corona maatregelen

En hoe moeilijk dat ook is: bedenk een andere manier dan handen te schudden, te omhelzen of te feliciteren. En vergeet niet: als u kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf thuis. Krijgt u ook koorts en/of wordt u benauwdheid bij, dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven

Vragen?

Vragen over trouwen en/of geregistreerd partnerschap in de gemeente Scherpenzeel kunt u stellen aan de medewerkers van de afdeling Gemeentewinkel, telefoonnummer (033) 277 23 24.

Openingstijden    >