Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Scherpenzeel op 3 januari 2019 is de eerste kinderburgemeester van Scherpenzeel gepresenteerd: Lena Marchal!

Lena is 11 jaar en zit in groep 7 van de Dorpsbeuk.

Ik ben gekozen als de allereerste kinderburgemeester van Scherpenzeel en daar ben ik enorm trots op. Mijn hobby's zijn Zumba en Scouting. Op scouting heb ik geleerd om goed om te gaan met de natuur en het is heel belangrijk om je afval op te ruimen. Afval op straat of in de bossen is erg slecht voor het milieu en voor de dieren. Mijn idee is daarom om meer lessen op de basisschool te krijgen over afval zodat kinderen al op jonge leeftijd leren dat je je afval moet opruimen. Ik zou bijvoorbeeld twee keer per jaar met alle basisscholen in Scherpenzeel graag de straat op gaan om afval op te gaan ruimen zodat ons mooie Scherpenzeel ook mooi blijft! Er zullen vast meer kinderen zijn die goede ideeen hebben of misschien hebben jullie een vraag, als dat zo is zoek mij dan gerust op en dan zal ik kijken wat er mogelijk is.

Heb je een vraag aan de kinderburgemeester of heb je een goed idee? Stuur dan een mail naar bestuurssecretariaat@scherpenzeel.nl!

Het interview van Lena samen met burgemeester Harry de Vries bij Midland FM