Boa (32-36 uur)

Al fietsend door het dorp ben je een belangrijk aanspreekpunt voor onze inwoners en ondernemers. Je vindt het fijn om met heel verschillende mensen om te gaan. De ene keer spreek je met een cafébaas over gemelde overlast, daarna ga je met hangjeugd in gesprek over hun gedrag en vervolgens bemiddel je bij een burenruzie. Met als motto: ‘Hard waar moet, zacht waar kan’. 

Dit ga je doen 

Jouw inzet is het leefbaar en veilig houden van gemeente Scherpenzeel.  
Als boa (32-36 uur) ben je bezig met het opsporen en handhaven van zaken die vermeld staan in onze Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en in de Alcoholwet. Je stemt af met onder andere de burgemeester, woningcorporaties, politie en de buitendienst.

Jouw belangrijkste taken zijn:

  • controle op naleving van de APV, zoals  juist parkeren van auto’s, verkeerd aangeboden huisvuil, gebruik van alcohol bij jeugd < 18 jaar, het honden(poep)beleid etc.
  • toezicht en handhaving, waarbij de focus ligt op ondermijning, horeca en evenementen 
  • fungeren als aanspreekpunt voor de inwoners van Scherpenzeel

Werken bij gemeente Scherpenzeel

Met iets meer dan 100 collega’s staan we elke dag klaar voor ruim 10.000 inwoners. Met trots bouwen we samen aan een krachtige toekomst voor ons groene en ondernemende dorp. Hier is plek voor ieders talent. Ook voor dat van jou. 

Je herkent ons aan de nuchtere en warme werksfeer. We weten elkaar gemakkelijk te vinden. En samen zetten we de schouders eronder. Professionaliteit combineren we met gezelligheid. Elke maand vind je ons in de kantine voor het taartmoment waar we alle verjaardagen vieren.

Als boa werk je samen met een andere boa. Je hoort bij het team openbare orde en veiligheid, waaronder ook onze OOV’ers en vergunningverlener vallen. Ook werk je veel samen met de wijkagenten. 

Werken bij gemeente Scherpenzeel is afwisselend en uitdagend. Of zoals jouw toekomstige naaste collega Bert zegt: 

“Scherpenzeel is een kleine gemeente met korte lijntjes. Wij als boa’s zitten regelmatig om tafel met de burgemeester, om haar te informeren over de veiligheid in ons dorp. En we houden iedere maandagavond boa-spreekuur voor inwoners.”

Dit ben jij

Jij maakt in jouw werk graag het verschil. Je vindt het fijn om zichtbaar te zijn en bent makkelijk benaderbaar voor inwoners en samenwerkingspartners. Als aanspreekpunt ben je sociaal en flexibel en weet je jouw kennis in te zetten om mensen te verbinden. Als het nodig is, kun je ook stevig en duidelijk zijn. Je kan goed zelfstandig werken.

Daarnaast heb je: 

  • Een geldig boa-certificaat.
  • Kennis van en ervaring met de aanpak van ondermijning.
  • Kennis van en ervaring met handhaving van de Alcoholwet is een pré. 
  • Relevante werkervaring als boa en handhaving van parkeer- en APV-feiten.

Dit krijg je

Samen de ambities van gemeente Scherpenzeel waarmaken is hard werken. Daar mag je ook een mooie beloning voor verwachten. 

Deze functie is gewaardeerd in salarisschaal 7 van de CAO Gemeenten. Bij een 36-urige werkweek betekent dit een bedrag van maximaal € 3.784,00 bruto, exclusief onregelmatigheidstoeslag, per maand.

Boven op je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit geheel of gedeeltelijk te laten uitbetalen, er extra vakantie-uren van te kopen, enzovoort.

In overleg kun je zelf je werkweek indelen.

Meer informatie of solliciteren

Wil je eerst meer informatie of even vrijblijvend bellen over de functie en de gemeente? Dat kan! Bel naar Simone Berk, teamleider Openbare Orde en Veiligheid. Je kunt haar bereiken via 033–277 23 24. 

Is deze baan precies wat je zoekt? Stuur dan je sollicitatie en cv naar werkenin@scherpenzeel.nl onder vermelding van vacaturenummer 2024-06. Totdat de vacature is ingevuld blijft deze open staan.

Wij genieten van de grote verscheidenheid aan persoonlijkheden op onze werkvloer. Daar pas jij ook tussen. We nodigen je van harte uit om te solliciteren!