Tegenwoordig gaat het vaak over preventie, want voorkomen is beter dan genezen. Maar het klinkt ook een beetje ongezellig en doelgericht. Je moet voldoende bewegen, je moet gezond eten, hoe krijgen en houden we onze inwoners vitaal?

Ja, in Scherpenzeel willen we graag dat iedereen mee doet en vitaal is en blijft. Maar wel op een ontspannen en vrije manier. We willen dat er alle ruimte is om te bewegen, te sporten, elkaar te ontmoeten en om gezonde keuzes te kunnen maken. En in een gezonde omgeving. Dat doen we samen: inwoners, organisaties, verenigingen, ondernemers en de gemeente. We stimuleren initiatieven die bijdragen aan deze uitnodigende gezonde leefomgeving.

Om echt concreet actie te ondernemen en gezamenlijk te werken aan deze omgeving, is er een lokaal sport- en preventieakkoord gesloten tussen de gemeente, verenigingen en (zorg)organisaties. Dit akkoord is een tweejarig uitgebreid plan waar veel partijen aan samenwerken. Met alle acties die er in staan, willen we in twee jaar een stevige impuls geven aan deze 'vitale' omgeving. Lees er hier meer over.

Heeft u als inwoner, ondernemer, organisatie of vereniging ook een idee? Wilt u iets toevoegen of bijdragen aan de acties die in het sport- en preventieakkoord staan? Dan gaan we graag met u in gesprek! Neem contact met ons op.