Vul uw e-mailadres in en meld u aan.

In de nieuwsbrief leest u:

- het laatste gemeentenieuws
- tips
- de B&W-besluitenlijst
- bekendmakingen 
 

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over deze onderwerpen:

Eerder verschenen nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief

  Bijgaand de wekelijkse nieuwsbrief van de gemeente Scherpenzeel. Morgen (woensdag 20 april) is iedereen welkom die meer wil weten over de crisisopvang van vluchtelingen uit Oekraine. Deze informatieavond is in De Breehoek. Vanaf 7 mei vindt deze opvang voor 6 weken plaats in de voormalige supermarkt aan de Dorpsstraat/Vijverlaan. 

 • Nieuwsbrief

  De vluchtelingen uit de Oekraïne worden tot nu toe in Scherpenzeel in gastgezinnen opgevangen. Vanaf 7 mei komt er een crisisnoodopvang voor de duur van 6 weken in het voormalige winkelpand van Aldi. Daar worden nu voorbereidingen voor getroffen. Ook houden we een inloopbijeenkomst voor alle geïnteresseerden in De Breehoek, op woensdagavond 20 april.

 • Nieuwsbrief

  Vanaf 7 mei is in Scherpenzeel een noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Dit komt in het voormalige pand van Aldi en is voor circa 6 weken. Er volgt binnenkort een bijeenkomst over deze noodopvang: wat we kunnen verwachten en wat er nodig is. Verder in deze nieuwsbrief veel overhandigingen: het rapport Theseus is overhandigd aan de burgemeester, de bokaal Snelste Stijger aan onze opvolger Alphen-Chaam en zwerfafval overhandigen we vrijdag aan de vuilniscontainers.

 • Nieuwsbrief

  De zomertijd is ingegaan en de zon maakt veel uren. Tijd voor Scherpenzeel Schoon en een IVN-kikkerexcursie voor kinderen. Ook voor De Breehoek mag de zon nog meer gaan schijnen en daarom werken gemeente, stichtingsbestuur en directie verder aan de toekomstplannen. Hoewel de donkere dagen voorbij zijn, blijft het gevaar van inbraak aanwezig maar nu vaak digitaal. Het Mobiele Media Lab van de Politie geeft meer informatie. Na de raadsverkiezingen wordt nu gekeken welke partijen een coalitie willen gaan vormen. En de oude raad vergadert vanavond voor de laatste keer. Morgen mag de nieuwe raad welkom worden geheten!

 • Nieuwsbrief

  De lente is aangebroken! De hoogste tijd voor een aantal groene acties. In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de compostactie - met gratis bloemenzaden! - en de gezamenlijke opschoonochtend. 

 • Nieuwsbrief 15 maart 2022

  Een spannende week want er zijn gemeenteraadsverkiezingen. Gisteren hebben 648 inwoners hun stem uitgebracht. Ook vandaag en morgen zijn de stembureaus open. Woensdagavond worden de stemmen geteld en is de uitslagenavond in De Breehoek, aanvang 22.00 uur. De informatiepagina over Oekraïne is aangevuld en de Villa bij het gemeentehuis gaat onderdak bieden aan vluchtelingen.

 • Nieuwsbrief 8 maart 2022

  De onzekerheid over de oorlog in Oekraïne gaat ook Scherpenzeel niet voorbij. En hoe kunnen we de Oekraïners helpen? In deze nieuwsbrief een link naar de pagina die hierover meer informatie geeft. Verder meerdere artikelen over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en het lijsttrekkersdebat vanavond in De Breehoek. En de poelkikker gaat verhuizen, meewerken mag en kan een mooie bijdrage voor bijv een clubkas opleveren!

 • Nieuwsbrief 1 maart 2022

  De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn deze maand, op 14, 15 en 16 maart! Dus veel artikelen in deze nieuwsbrief gaan daar over. Ook nieuws over Zelder, de nieuwbouwwijk voor starters. En er zijn vacatures bij de gemeente, dus misschien tot ziens?

 • Nieuwsbrief 22 februari 2022

  Dit keer een nieuwsbrief met hele verschillende onderwerpen. Zo is vanavond de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen. En meer informatie over deze gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart staat ook in deze nieuwsbrief. Nog geen keuze gemaakt op wie u gaat stemmen? Bezoek dan het lijsttrekkersdebat op dinsdag 8 maart in De Breehoek. Verder: corona-informatie in Het Foort en vaccinatie in Boschzicht, ook voor de booster! En lees de 4 meest gestelde vragen over de WOZ-waarde.

 • Nieuwsbrief 15 februari 2022

  Alstublieft, de eerste digitale nieuwsbrief van de gemeente Scherpenzeel. Vanaf nu houden we u ook via deze weg elke week op de hoogte van het laatste gemeentenieuws.