In de gemeente Scherpenzeel wordt leefgeld uitbetaald aan Oekraïense vluchtelingen.

Hoe werkt het?

De hoogte van het leefgeld is vastgesteld op grond van uw persoonlijke omstandigheden. Wij betalen het leefgeld uit op een Simpled-card, dit is een tijdelijke bankpas waarmee u geld kunt opnemen bij een pinautomaat en kunt betalen door middel van pinnen in winkels.

Vluchtelingen kunnen het aanvraagformulier downloaden en invullen en dan sturen naar leefgeld@scherpenzeel.nl of inleveren bij de balie van het gemeentehuis.

De vluchteling heeft zelf de beschikking over het leefgeld en heeft alle vrijheid om te beslissen hoe hij of zij het geld besteedt. Er is geen financiële verplichting richting de particulier die hem/haar een logeeradres aanbiedt. De datum van inschrijving bij de gemeente, is de startdag voor betaling van leefgeld. Leefgeld voor kind onder de 18 jaar wordt betaald aan de volwassen vluchteling die het betreffende kind onder de hoede heeft.

Voedselbank

De Voedselbank Woudenberg en Scherpenzeel verstrekt wekelijks een voedselpakket aan inwoners van Woudenberg en Scherpenzeel die daarvoor in aanmerking komen. Dit geldt ook voor vluchtelingen die in Scherpenzeel zijn ingeschreven. Kijk voor meer informatie op: Voedselbank - Voedselbank Woudenberg en Scherpenzeel | Sociale kaart Scherpenzeel (socialewegwijzerscherpenzeel.nl)(externe link)