In de gemeente Scherpenzeel betalen we leefgeld aan Oekraïense vluchtelingen.

Hoe werkt het?

De hoogte van het leefgeld is vastgesteld naar uw persoonlijke omstandigheden. Wij betalen het leefgeld uit op een Simpled-card, dit is een tijdelijke bankpas waarmee u geld kunt opnemen bij een pinautomaat en kunt betalen door het pinnen in winkels.

Vluchtelingen kunnen het aanvraagformulier onderaan deze pagina downloaden en invullen en dan sturen naar leefgeld@scherpenzeel.nl of inleveren bij de balie van het gemeentehuis.

De vluchteling krijgt het leefgeld en heeft alle vrijheid om te beslissen hoe hij of zij het geld besteedt. Er is geen financiële verplichting naar de particulier die hem/haar een logeeradres aanbiedt. 

De datum van inschrijving bij de gemeente, is de startdag voor betaling van leefgeld. Leefgeld voor een kind onder de 18 jaar betalen we aan de volwassen vluchteling die voor het kind zorgt.

Voedselbank

De Voedselbank Woudenberg en Scherpenzeel geeft iedere week een voedselpakket aan inwoners van Woudenberg en Scherpenzeel die daarvoor in aanmerking komen. Dit geldt ook voor vluchtelingen die in Scherpenzeel zijn ingeschreven. 

Kijk voor meer informatie op: 

Voedselbank - Voedselbank Woudenberg en Scherpenzeel | Sociale kaart Scherpenzeel (socialewegwijzerscherpenzeel.nl)