Het tellen van de stemmen verloopt deze verkiezingen iets anders dan normaal. Dat komt omdat er twee extra stemdagen zijn (maandag 14 en dinsdag 15 maart). Wij leggen u graag uit wanneer de stemmen worden geteld.

Stemmen tellen uit de stembus

Op woensdag 16 maart 2022 vanaf 10.00 uur tellen we in Grand Cafe De Breehoek de stemmen die op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart 2022 zijn uitgebracht op de stembureaus.
De stemmen die op woensdag 16 maart worden uitgebracht, tellen we vanaf 21.00 uur, na de sluiting van de stembureaus op het stembureau waar de stemmen zijn uitgebracht. Iedereen die dat wil, mag bij het tellen aanwezig zijn als toeschouwer. 

Uitslagenavond

Op woensdagavond 16 maart wordt de uitslagenavond gehouden. Deze vindt plaats in Grand Cafe De Breehoek. Publiek is vanaf 22.00 uur welkom om hier de eerste voorlopige uitslagen te kunnen horen. Ook via de website van de gemeente en de sociale media wordt u op de hoogte gehouden van de voorlopige uitslagen. Omroep Gelderland doet live verslag vanuit De Breehoek vanaf 21.00 uur, u kunt deze uitzending volgen via www.gld.nl/stemt  

Diagram zetelverdeling: GBS 5, SGP 4, CDA 3, PRO 1 en VVD 2