De meidentraining begint weer! 

Is uw dochter onzeker of verlegen? Of heeft ze juist nét iets te snel haar woordje klaar en vindt ze samenwerken moeilijk? Dan is de weerbaarheidstraining misschien iets voor haar! 

De training is voor meiden van 12 t/m 16 jaar. Deze wordt aangeboden vanuit het jongerenwerk en de gemeente Scherpenzeel. Door middel van 10 lessen werken jongeren op een spontane manier aan hun zelfbeeld, worden ze zelfverzekerder en minder kwetsbaar, leren grenzen stellen en worden minder beïnvloedbaar. Dit wordt o.a. gedaan door samen met leeftijdsgenoten, toffe spellen te doen, inspirerende filmpjes te kijken, creatieve werkbladen te maken en met elkaar op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij wordt de methodiek van You!nG ingezet. Meer informatie over de methodiek is te vinden op www.you-ng.nl(externe link).

De kracht van de You!nGwoman training is dat er gebruik wordt gemaakt van de actuele leefsituatie waarin de meiden zich begeven. Daarnaast leren ze door het groepsgebeuren dat ze niet alleen zijn in hun situatie en leren ze van elkaar.

De training wordt gegeven door Jongerenwerk Jeugd-Punt Scherpenzeel en Ambulante Begeleiding Jeugd & Gezin. Ambulante begeleiding Jeugd & Gezin zijn er voor gezinnen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Jeugd-Punt is actief via jongerenwerkers voor alle jongeren in Scherpenzeel om hen te helpen zich voor te bereiden op een plekje in onze samenleving.

Geef je op voor 5 november. De You!ngwoman weerbaarheidstraining is elke dinsdag om 15.30 uur, startdatum in overleg met de deelnemers . De locatie volgt nog. De training is geschikt voor meiden van 12 t/m 16 jaar. Voor meer informatie of opgave kun je contact opnemen met Jiska Roosendaal  via jm@jeugd-punt.nl of 06-37 45 36 02.