Let op: zaterdagmiddag 20 augustus geldt er een wegafsluiting. 

Op zaterdag 20 augustus rijdt de Spaanse wielerronde La Vuelta door Scherpenzeel. De Vuelta-rijders komen deze dag vanuit Amerongen (Hopeseweg) en gaan via De Dreef naar Woudenberg. Deze wegen (Hopeseweg, verlengde Hopeseweg en De Dreef) zijn op zaterdag 20 augustus langere tijd afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting geldt van 12.00 tot 18.00 uur. 

Wie Scherpenzeel deze middag in of uit wil, kan gebruik maken van de wegen aan de zuidkant: de Nieuwstraat, Brinkkanterweg en Vlieterweg. Wel willen wij u verzoeken om hier tijdens de afsluiting zo min mogelijk gebruik van te maken. De kans op filevorming is namelijk sterk aanwezig. De hulpdiensten blijven ten alle tijden beschikbaar en bereikbaar. 

Blauwe kliko

Op zaterdag 20 augustus is de maandelijkse leging van de blauwe kliko (oud papier en karton). Gezien de afsluiting van veel wegen vanaf 12.00 uur, starten de vrijwilligers een half uur eerder. Dus graag de blauwe kliko voor 7.00 uur aan de straat zetten. 

Tijdens de doorkomst van de Vuelta worden door een projectgroep van ondernemers, winkeliers, PlattelandAnders en de gemeente meerdere activiteiten in het dorp gehouden. Ook in de dagen voorafgaand aan de Vuelta is er veel te doen, zie hiervoor de website www.heerlijkscherpenzeel.nl/evenementenkalender(externe link)

Wilt u meer weten, dan kunt u de pagina www.scherpenzeel.nl/vuelta bezoeken.