Trouwen

Trouwen houdt in dat 2 personen een officiële verplichting aangaan om voor elkaar te zorgen. U hoeft niet in Scherpenzeel te wonen om daar te kunnen trouwen. Elke burger kan de trouwbelofte afleggen waar hij of zij dit wil.
De gemeente Scherpenzeel heeft 1 trouwlocatie, (foto's en beschrijving).

Landelijk geldt dat er getrouwd mag worden, mits het aantal gasten onder de 30 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen. Als een ruimte dit niet toelaat, zal het aantal gasten beperkt moeten worden. In het gemeentehuis kunnen door de maatregelen bij trouwerijen tot 4 personen aanwezig zijn en in de trouwzaal van Huize Scherpenzeel tot 7 x 2 personen (totaal 14 personen).  Het maximaal aantal personen is exclusief het bruidspaar.

Andere trouwlocatie

Mocht u een andere locatie in Scherpenzeel op het oog hebben waar meer personen aanwezig kunnen zijn rekening houdend met de onderlinge 1,5 meter afstand, is het ook mogelijk om de plechtigheid te laten plaatsvinden op deze locatie. Uiteraard heeft u toestemming nodig van de eigenaar van de locatie, maar ook de gemeente stelt hier voorwaarden aan en moet toestemming geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gemeentewinkel.

Maatregelen

En hoe moeilijk dat ook is: bedenk een andere manier dan handen schudden of omhelzen om medeleven te betuigen of felicitaties over te brengen. En vergeet niet: als u kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts en/of benauwdheid bij, dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven.

Vragen?

Vragen over trouwen en/of geregistreerd partnerschap in de gemeente Scherpenzeel kunt u stellen aan de medewerkers van de afdeling Gemeentewinkel, telefoonnummer (033) 277 23 24.

Openingstijden    >