Scherpenzeel is een kleine, krachtige gemeente met een grote onderlinge saamhorigheid en een hoog voorzieningenniveau. Als gemeente hebben we één gezamenlijk doel: Scherpenzeel (nog) mooier en sterker maken. Daarvoor zetten we elke dag onze talenten en ons vakmanschap in.
 

Kom jij ons team versterken?, Wij zijn op zoek naar een

Strategisch adviseur

   voor 36 uur per week

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen we met ruim 10.000 inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met bijna 100 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid. Er is ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn: dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Je baan bij Scherpenzeel

Op dit moment bestaat de organisatie nog  uit 3 afdelingen: Ruimte en Groen, Gemeentewinkel en Bedrijfsvoering.

Per 1 januari 2023 gaan we verder met 5 teams, te weten Team Data & Control, Beleidsteam Sociaal Domein, Sociaal Team, Team Leefomgeving en Team Dienstverlening.

De 2 strategisch adviseurs hebben een onafhankelijke positie ten opzichte van de organisatie en maken van daaruit de verbinding tussen strategie, toekomstvisie en de diverse beleidsvelden.

In de functie van strategisch adviseur geef je – vanuit een uitstekend gevoel voor de omgevingen bestuurlijk samenspel, met een flexibele, maar stevige instelling– vorm aan het realiseren van de strategische doelen van de gemeente Scherpenzeel.

Jouw uitdaging

Je werkterrein ligt vooral op complexe vraagstukken die afdeling overstijgend zijn en waarbij de inbreng van verschillende betrokkenen van groot belang is. Verder heb je in deze functie  een aantal specifieke complexe ‘dossiers’ onder je hoede, waaronder de ontwikkeling van bedrijventerrein Zwarte Land II de optimalisatiestudie cultureel centrum de Breehoek (waarin ook het gemeentehuis een plek krijgt) en de samenwerkingsstrategie. Je regisseert en coördineert de processen rondom deze vraagstukken en bereidt de (bestuurlijke) besluitvorming voor. Het ophalen van kaders, het toetsen van haalbaarheid en het creëren van draagvlak bij belanghebbenden is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Je hebt een voorbeeldfunctie in het integraal en creatief aanpakken van vraagstukken. Je gaat verbindend te werk en draagt jouw kennis en kunde met enthousiasme over op anderen.

Hiërarchisch val je rechtstreeks onder de gemeentesecretaris, de reikwijdte van je opdrachten is veelal gemeente-breed. Je werkt op deze manier voor wisselende opdrachtgevers.

Jouw profiel

  • Je werkt en denkt aantoonbaar op WO niveau.
  • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in een strategische adviesfunctie in een politiek bestuurlijke omgeving.
  • Je vindt het uitdagend om in het politieke krachtenveld te functioneren. In discussies ben je ‘hard op de inhoud en zacht op de relatie'.
  • Je combineert bestuurlijke sensitiviteit met gevoel voor organisatiecultuur.
  • Je herkent jezelf in de woorden: ondernemend, generalist, flexibel, verbindend, initiatiefrijk, innovatief en netwerker.
  • Je bent nieuwsgierig, breed geïnteresseerd en veranderingsgezind.
  • Je communiceert in begrijpelijke taal met je collega’s, bestuurders en je omgeving.
  • Je bent bereid om de handen uit de mouwen te steken voor diverse werkzaamheden die bestuurlijke of organisatorische impact hebben.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Het salaris voor deze boeiende functie is afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring.

De functie is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 11 van de CAO Gemeenten Definitieve waardering moet nog plaatsvinden. Bij een 36-urige werkweek betekent dit een bedrag van maximaal € 5.372,00 (peildatum april 2022).

Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie-uren van te kopen, enzovoort.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. 

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Stuur dan een korte motivatiebrief en CV naar werkenin@scherpenzeel.nl. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2022-11.

De vacature staat open totdat wij een geschikte kandidaat gevonden hebben.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Robert ’t Hoen gemeentesecretaris/algemeen directeur. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer (033) 277 23 24.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.