Op zoek naar een zinvolle en uitdagende baan bij een interessante gemeente? Dan leren we je graag kennen!

Voor ons beleidsteam Sociaal Domein zoeken wij een collega met ruime ervaring binnen het gemeentelijk sociaal domein. Je ontwikkelt beleid op uiteenlopende thema’s en werkt nauw samen met externe partners en de andere beleidsmedewerkers. Op een natuurlijke wijze pak je een coachende rol. Je stimuleert de integraliteit en kwaliteit in beleidsontwikkeling en implementatie en monitort de effecten van ons beleid.

Het team

Het beleidsteam Sociaal Domein bestaat uit 10 collega’s die zich bezighouden met diverse portefeuilles, o.a. Wmo, Participatiewet, Jeugdwet, Welzijn, Gezondheid, Sociale Veiligheid, Wonen, Sport, Cultuur, Toerisme en Economie. Het merendeel van de medewerkers houdt zich vooral bezig met beleidsvraagstukken op genoemde gebieden en een aantal medewerkers is vooral actief als accounthouder. Het gehele team staat onder leiding van een teamleider.

Jouw rol, taken en verantwoordelijkheden

Je maakt integrale beleidsvoorstellen en voert regie op een aantal complexere vraagstukken, zoals de implementatie van het beleidsplan sociaal domein. In deze rol schuif je regelmatig aan bij het bestuur. Daarnaast ben je een sparringpartner voor de andere medewerkers van het beleidsteam. Je adviseert en begeleidt je collega’s zowel beleidsmatig als procesmatig op alle taakvelden. Je coacht en faciliteert hen om proces en inhoud van de verschillende beleidsvelden en werkzaamheden met elkaar te verbinden. In deze functie werk je nauw samen met de teamleider, het uitvoeringsteam en de strategisch adviseur.

Dit breng je mee:  

  • Relevante studie op minimaal hbo-niveau
  • Tenminste vijf jaar ervaring als beleidsmedewerker in het gemeentelijk sociaal domein
  • Coachend vermogen en een verbindende aanpak
  • Strategisch denkvermogen
  • Sterk ontwikkelde analytische en communicatieve vaardigheden
  • Politiek bestuurlijke sensitiviteit
  • Je kunt makkelijk schakelen met inwoners, instellingen, uitvoerders, management en bestuur. Je weet wat ‘meervoudig kijken’ betekent en kan daar inhoud aan geven.

Wat bieden wij?

Als werkgever valt gemeente Scherpenzeel op door een goede mix van dorpse nuchterheid, gezelligheid en ruimte voor ondernemerschap. We zijn een kleine, ambitieuze gemeente. Dat betekent veel ruimte voor eigen inbreng, initiatief en een breed takenpakket.

Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden en er is ruimte om in overleg zelf je werkweek in te richten. Afhankelijk van je kennis en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 11 cao Gemeenten (maximaal € 5.725,00  bruto per maand, peildatum januari 2023).

Daarnaast krijg je een individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris. We geven je een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. 

Meer informatie of solliciteren
Wil je eerst meer informatie of even vrijblijvend bellen over de gemeente en de functie? Dat kan! Bel naar Simone Berk, teamleider Beleidsteam Sociaal Domein. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer (033) 277 23 24.

Is deze baan precies wat je zoekt? Stuur dan voor 1 juni a.s. je sollicitatie en cv naar werkenin@scherpenzeel.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023-08.

We zetten deze vacature gelijktijdig intern en extern uit. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. 

Wij genieten van de grote verscheidenheid aan persoonlijkheden op onze werkvloer. Wat je achtergrond, levensstijl of geloof ook is, we nodigen je van harte uit om te solliciteren!