Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen ruim tienduizend inwoners in een prettige en groene omgeving. Het werkklimaat in onze groeiende organisatie, met op dit moment ca 100 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn dienstverlenend, krachtig en betrokken. In onze visie op dienstverlening zijn vier principes leidend, te weten ‘inlevend, korte lijnen, gastvrij en meedenkend’.

Afdeling en functie

Zodra je bij ons binnenstapt, voel je de informele en ondernemende sfeer van Scherpenzeel. In jouw vakgebied ervaar je snel dat hier indrukwekkende ruimtelijke ontwikkelingen van de grond komen. Daar zijn we trots op!

Onze organisatie bestaat op dit moment uit drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Gemeentewinkel en Ruimte & Groen. Voor Ruimte & Groen zoeken wij een senior beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening. Per 1 januari 2023 zal de organisatiestructuur wijzigen en worden de drie afdelingen omgezet in vijf teams. De bovengenoemde functie maakt dan onderdeel uit van het team Leefomgeving.

Wat zijn je werkzaamheden?

Je bent (bij voorkeur) een ervaren beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening. In onze kleine gemeente heb een je een breed takenpakket. Je ontwikkelt beleid over stedelijke planontwikkeling en vertaalt rijks-en provinciaal beleid op het gebied van ruimtelijk naar gemeentelijk beleid. Verder ben je belast met de voorbereiding van beleid ten behoeve van bestemmingsplannen en andere ruimtelijke projecten. Je treedt op als projectleider voor de totstandkoming van (complexe) bestemmingsplannen en andere ruimtelijke plannen. Ook budgetbeheer en het leveren van een bijdrage aan de planning- en control cyclus behoren tot je taken. Je vertegenwoordigt Scherpenzeel in regionaal verband. Vanuit een mensgerichte houding heb je oog voor verschillende belangen en de inbreng van je collega’s. Jij hebt bij voorkeur technische kennis van RO.

Wat vragen wij van je?

 • Hbo-werk- en denkniveau
 • Ervaring met (complexe) plannen en projecten in de Openbare Ruimte
 • Een proactieve houding
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken

Over welke competenties beschik je?

 • Je bent flexibel, creatief en resultaatgericht in je werk en oplossingen.
 • Je bent gestructureerd.
 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Je hebt goede contactuele- en redactionele vaardigheden.
 • Je wilt elke dag iets nieuws leren.
 • Je bent breed inzetbaar.
 • Je hebt een kritische blik en durft verbeterpunten aan te geven.
 • Je hebt een brede interesse en kunt omgaan met een veelheid aan belangen.
 • Je hebt ruimtelijk inzicht en ontwikkelt visie op de kwaliteiten van een plek.
 • Je bent open, helder en correct in je communicatie.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Het salaris voor deze boeiende functie is, afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 van de CAO gemeenten. Bij een 36-urige werkweek betekent dit een bedrag van maximaal € 4.671,00 (peildatum 1 april 2022). Een arbeidsmarkttoelage behoort tot de mogelijkheden. Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie-uren van te kopen, enzovoort.

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Stuur dan een korte brief met je motivatie en CV naar werkin@scherpenzeel.nl.  De vacature blijft openstaan totdat deze is ingevuld.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de heer Reint Warmelink, afdelingshoofd Ruimte en Groen a.i. Je kunt hem bereiken via het secretariaat, telefoonnummer (033) 277 23 24.