Scherpenzeel woont duurzaam

Gemeente Scherpenzeel woont duurzaam! De gemeente Scherpenzeel wil graag meer lokale duurzame energie opwekken en meer energie besparen. Daar hebben wij u hard bij nodig!

Doet u mee?

Energie besparen is makkelijk, uw wooncomfort verbetert, u helpt het klimaat en voorkomt vervuiling. Bovendien levert duurzaam wonen ook nog eens veel geld op. Laat uw geld voor u werken: op een investering in dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dubbel glas kunt u maar liefst een rendement van 6, 7 tot 9% behalen. Een schoner milieu én u kunt uw geld uitgeven aan leukere dingen dan uw energierekening!

Stap voor stap naar een duurzaam huis

Op deze website ziet u welke stappen u kunt zetten naar een duurzaam huis: met élke stap verhoogt u uw wooncomfort en de waarde van uw huis en verlaagt u uw energierekening. Bijna de helft van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Hier valt dus veel winst te behalen. Een investering in dubbel glas en de isolatie van het dak, de gevel en de vloer heeft u snel terugverdiend. Kies voor materiaal met een hoge isolatiewaarde. Een zonneboiler of een warmtepomp kan een volgende stap zijn naar een duurzaam verwarmd huis. Warm water maakt zo’n 10 procent van onze energierekening uit. Het meeste warm water is om te douchen. Met een zonneboiler op uw dak wordt de warmte van de zon omgezet in warm water. Gemiddeld bestaat 40 procent van de energierekening uit kosten voor elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u zelf schone energie opwekken.  

Op deze website vindt u een handig stappenplan, tips en de gegevens van mensen die u kunnen adviseren of werk uit handen kunnen nemen. U kunt direct aan de slag met de tien topmaatregelen op deze site.

Het energieloket

Heeft u vragen? Neem contact op met het energieloket van de  gemeente Scherpenzeel. Het energieloket wordt bemand door Teun van Roekel. Bel het energieloket via (06) 10 73 12 61 of stuur een e-mail naar teun@energieloket-scherpenzeel.nl. Het energieloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.