Woensdag 22 maart om 14.30 uur opent Gemeente Scherpenzeel een calisthenics toestel naast het Cruyff Court aan De Omloop. 

Calisthenics is een sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Met het nieuwe toestel wil Gemeente Scherpenzeel bewegen in de buitenlucht stimuleren en bijdragen aan een gezonde leefomgeving en leefstijl.

Papito Regina, ervaren calisthenics atleet, opent het toestel en geeft een demonstratie en introductietraining. Ook wethouder Henk Vlastuin is bij de opening aanwezig. Verder is er muziek, een hapje en een drankje, een voetbaltoernooi voor kinderen uit groep 5-8 en JOS-spelen voor kinderen uit groep 1-4. Toegang is gratis. Aanmelden voor het voetbaltoernooi kan via: aanmeldenscherpenzeel@gmail.com (als team of individueel).

(Foto: Papito Regina)

Achtergrond

Het idee voor het calisthenics toestel ontstond in coronatijd toen mensen naar manieren zochten om te blijven sporten. Een inwoner klopte bij de afdeling Sport van de gemeente aan. In het gesprek kwam de wens naar voren voor calisthenics workout mogelijkheden in Scherpenzeel. In coronatijd moest je hiervoor naar omliggende plaatsen waar deze toestellen veel benut werd. Het calisthenics toestel is naast het al bestaande en huidige aanbod een goede aanvulling voor de iets oudere doelgroep (tieners, jongvolwassenen).