Iedereen is op zaterdag 7 oktober welkom op de Natuurwerkdag in Scherpenzeel. De werklocatie is dit jaar de TOP-plek (oude waterzuivering) aan de Nieuwstraat. 

Uitvegen van nestkastjes

De deelnemers gaan nestkastjes schoonmaken onder begeleiding van de Werkgroep Nestkasten. De vele nestkastjes zijn nu niet in gebruik. Daarom worden resten van de nesten uit de kastjes geveegd, zodat vogels deze in het voorjaar weer willen gebruiken. 

De Werkgroep Nestkasten is sinds drie jaar actief in Scherpenzeel. Het doel is om vooral mezen een fijn thuis in Scherpenzeel te geven. Deze vogels eten namelijk graag eikenprocessierupsen en zijn hiermee een natuurlijke bestrijder van deze jeuk rups. De inzet van de Werkgroep heeft succes want de gemeente hoeft minder vooraf te bestrijden. 

Aanmelden

Het wordt een dag waarbij er in een gezellige sfeer in de natuur gewerkt kan worden. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. De organisatie zorgt voor een versnapering vooraf en een lunch.

Opgeven kan via een mail naar duurzaam@scherpenzeel.nl. Het is niet verplicht maar wel fijn voor de organisatie om te weten hoeveel personen er komen. Als het kan, is het fijn als deelnemers een stoffer of oude afwaskwast, oud plamuurmes en/of keukentrapje meenemen. De Natuurwerkdag is van 10.00 tot 13.00 uur, welkom vanaf 9.30 uur voor koffie/thee. 

Bloemrijke attentie

Alle deelnemers krijgen een tasje met bloembollen mee naar huis. De bedoeling is dat deze geplant worden. De bollen dragen bij aan de biodiversiteit, zijn goed voor insecten en helpen natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.