Iedereen is welkom op dinsdagavond 13 december vanaf 19.30 uur in De Breehoek. De bijeenkomst hoort bij de aanpak Veilig Buitengebied die in de gemeente Scherpenzeel is gestart.

Criminelen maken meer en meer gebruik van onze samenleving. Ook in Scherpenzeel bestaat de kans dat de onderwereld zichtbaar wordt in de bovenwereld.

Dit komt voor in hele verschillende vormen:

  • Een boerenschuur die wordt verhuurd;
  • Een bedrijf met geblindeerde ramen;
  • Een winkel zonder klanten;
  • Een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar ’s avonds altijd wel mensen zijn.

Dit zijn signalen die gemeente en politie graag ontvangen, zodat wij samen effectiever kunnen optreden tegen criminaliteit.

Leer signalen herkennen

Medewerking aan criminele activiteiten wordt vaak onbewust verleend. Daarom is het belangrijk om de signalen te herkennen. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO-ON) en de gemeente Scherpenzeel houden een campagne om ondernemers en inwoners bewust te maken van de signalen die op criminaliteit kunnen duiden. Wil je meer weten hierover? Wil je zelf signalen melden of over vermoedens praten?  Wil je tips hoe je mogelijke criminele activiteiten kunt herkennen?

Kom kennismaken

Iedereen is welkom op dinsdagavond 13 december vanaf 19.30 uur in De Breehoek. De bijeenkomst hoort bij de aanpak Veilig Buitengebied die in de gemeente Scherpenzeel is gestart. Omdat ook criminaliteit opduikt in de bebouwde kom, is in Scherpenzeel de bijeenkomst voor alle inwoners bedoeld. Ondernemers en bewoners kunnen de problemen niet alleen aanpakken. Gemeente, politie, brandweer en natuurbeschermingsorganisaties ook niet. Als we samenwerken lukt dit wel. Dat wordt gedaan binnen de aanpak Veilig Buitengebied.

Tijdens deze bijeenkomst wordt een presentatie gegeven met tips. Daarna is er ruimte voor input van inwoners en ondernemers. Dit kunnen vragen, signalen of vermoedens zijn. Maar u kunt ook kennismaken met alle organisaties die samenwerken tegen criminaliteit. Ook de politie en boa’s zijn dus aanwezig. We stellen het op prijs al je je van te voren aanmeldt: https://bit.ly/Buitengebied_Scherpenzeel(externe link) 

Melden

Natuurlijk kun je ook melding maken via de politie: 0900 – 8844,  handhaving: www.reppido.nl (kies Scherpenzeel) en Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.