Deze zomer staat de provincie Utrecht in het teken van La Vuelta Holanda, de Spaanse wielerwedstrijd die op 19 augustus in Utrecht van start gaat. Zaterdag 20 augustus is de tweede etappe in Nederland, van Den Bosch naar Utrecht. Het parcours gaat dan ook door Scherpenzeel.

“De Vuelta is voor Scherpenzeel een kapstok om onze inwoners te stimuleren om nog meer te bewegen. Zo wordt de Vuelta Scherpenzeel - als doorkomstgemeente -  meer dan een wielerevenement van 15 minuten. Naast bewegen en sporten zien wij het ook als impuls voor het  sociale leven en ontmoeting” zegt Henk Vlastuin, wethouder van onder meer Sport.

Vamos Scherpenzeel

Wie de wielerwedstrijd  zaterdag 20 augustus wil bekijken, is welkom op het ontmoetingsplein ‘Vamos Scherpenzeel’ bij Auto Service Centrum Scherpenzeel. De etappe is hier te volgen op een groot scherm. En men ziet hier de renners passeren over De Dreef. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven. Er staat een groot springkussen en er is een rodeostier voor de echte waaghalzen.

Spaanse week

In de dagen voorafgaand aan de doorkomst op 20 augustus organiseren ondernemers, gemeente, JOS en Platteland Anders veel activiteiten.

Tijdens deze ‘Spaanse week’ van 15 tot en met 21 augustus worden er in Scherpenzeel allerlei festiviteiten georganiseerd. Winkeliers stallen hun waren uit via kramen voor hun winkels en de straten worden gevuld met entertainment en straatmuzikanten. Op 17 augustus is het ‘Jumbo Spinning Contest’ op Plein 1940. Voor de jeugd organiseert JOS de Vuelta Speelweek. Meer details over deze Spaanse week staan op www.heerlijkscherpenzeel.nl (externe link)

Prachtig evenement

Vlastuin: “Zo’n breed programma rondom de Vuelta is kenmerkend voor Scherpenzeel. Gezamenlijk maken we er een prachtig en dorpsbreed evenement van. Met de kunstwerken van PlattelandAnders en de bloembakken met rode bloemen bij de ingangswegen zorgen we ervoor dat de doorkomst door Scherpenzeel niet onopgemerkt blijft!“