Collectieve zorgverzekering

Home > Jeugdhulp, zorg, werk en inkomen > Bijzondere bijstand > Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering

Gemeente Scherpenzeel heeft voor mensen met lage inkomens afspraken gemaakt met Zilveren Kruis over de collectieve zorgverzekering. Als u daar gebruik van maakt, krijgt u korting op de basis- en aanvullende premie. Ook is deze verzekering geschikt als u hoge zorgkosten heeft. De collectieve zorgverzekering biedt een ruime dekking met extra vergoedingen. Is uw inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm? En heeft u een beperkt eigen vermogen? Dan kunt u hiervan gebruikmaken.

Aanmelden collectieve zorgverzekering

  • U kunt zich digitaal aanmelden via Gezondverzekerd.nl
  • Op www.gezondverzekerd.nl vindt u ook informatie over de premies van de basis- en aanvullende verzekering en over de vergoedingen.
  • U kunt de verzekering afsluiten vanaf het moment dat de premies voor het nieuwe jaar bekend zijn tot en met 31 december 2019.

Informatie over vergoedingen

Voor informatie over premies en vergoedingen of hulp bij het overstappen van uw huidige zorgverzekering naar de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis, kunt u ook bellen met Zilveren Kruis: (071) 751 00 33.

Informatie over inkomen of vermogen

U heeft u nog vragen over uw inkomen of uw vermogen om in aanmerking te willen komen voor de collectieve zorgverzekering dan kunt u contact opnemen met de klantmanager bijzondere bijstand/participatie van de afdeling Gemeentewinkel om de mogelijkheden te bespreken. Zij zijn bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur op (033) 277 23 24 of per e-mail: klantmanagers@scherpenzeel.nl