Iets gevonden of verloren?

Home > Inwoners > Gevonden of verloren voorwerpen > Iets gevonden of verloren?

Iets gevonden of verloren?

Heeft u iets gevonden of verloren?
Vult u dan het formulier gevonden/verloren voorwerpen in.

Gevonden voorwerpen

Hebt u iets gevonden in de gemeente? U doet hiervan aangifte bij de gemeente en niet bij de politie. U moet wél aangifte doen bij de politie als u een identiteitsbewijs hebt gevonden en in situaties waarbij het vermoeden van diefstal bestaat. Diefstal blijft tenslotte een politiezaak.

Na de aangifte kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U moet dan voor het onderhoud van het voorwerp zorgen, zodat het niet in een slechtere staat raakt. U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs van inbewaringgeving.

Verloren voorwerpen

Hebt u iets verloren in de gemeente? U kunt hiervan aangifte doen bij de gemeente, niet bij de politie. De gemeente bewaart alle gevonden voorwerpen. Aan de hand van een lijst wordt bekeken of uw verloren voorwerp erbij staat. Als dat zo is, dan kunt u het voorwerp meekrijgen. Is dat niet het geval, dan wordt uw aangifte genoteerd en krijgt u een oproep wanneer het vermoeden bestaat dat uw verloren voorwerp is terug gevonden.

U moet wél aangifte doen bij de politie als het gaat om verloren identiteitsbewijzen en als een voorwerp van u gestolen is. Diefstal blijft tenslotte een politiezaak.

Gestolen?

Denkt u dat uw eigendom gestolen is? Gaat u dan naar de politie. Het politiebureau is in Barneveld aan de Nijkerkerweg 119. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur. In Scherpenzeel kunt u terecht: zie openingstijden .

U kunt ook aangifte doen via telefoonnummer (0900) 88 44 of via de website www.politie.nl/aangifte

Vermissing rijbewijs, paspoort of Identiteitskaart (ID-kaart)

Als u uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs kwijt bent dan kunt u bij de gemeente terecht. U kunt dan een verklaring van verlies of diefstal tekenen en direct een nieuw document aanvragen. U hoeft het verlies dus niet langer bij de politie aan te geven.

Bij diefstal is het wel verstandig ook aangifte te doen van een het misdrijf bij de politie.

Afvalcontainer kwijt?

Is uw afvalcontainer weg dan kunt u het formulier '(extra) mini-/afvalcontainer aanvragen' gebruiken om een nieuwe container aan te vragen.

Overzicht gevonden/verloren voorwerpen