Home > Inwoners > FAQ Gemeentebelastingen > Hondenbelasting > Ik heb een aanslag hondenbelasting ontvangen, maar ik heb geen hond meer. Wat moet ik nu doen?

Uw kunt uw hond online afmelden.

Is uw hond overleden en heeft u een bewijs van het overlijden van de dierenarts? Als u deze meestuurt, dan krijgt u de hondenbelasting terug vanaf het moment van overlijden.

Is er geen bewijs aanwezig? Dan krijgt u de hondenbelasting terug vanaf het moment dat wij het afmeldingsformulier hebben ontvangen. Wij melden uw hond af in de administratie en u ontvangt binnen een maand een verminderingsrekening. U kunt uw hond ook afmelden bij de servicebalie van het gemeentehuis.