Elektrisch rijden en oplaadpunten

Home > Inwoners > Elektrisch rijden en oplaadpunten

Elektrisch rijden en oplaadpunten

Elektrische auto’s hebben geen CO2 en NO2-uitstoot en rijden veel duurzamer dan voertuigen op gas, diesel of benzine. Daarom willen wij het elektrisch rijden stimuleren. De openbare oplaadpunten in de gemeente Ede leveren groene stroom.

Oplaadpunten

Als u parkeergelegenheid hebt op eigen terrein (oprit, garage, garagebox), dan moet u daar uw persoonlijke oplaadpunt plaatsen. De gemeente plaatst geen laadpalen op particuliere grond.

Openbaar oplaadpunt aanvragen

Heeft u geen ruimte op eigen terrein? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen in uw wijk of bij uw werk. Bij het plaatsen van nieuwe oplaadpunten bepaalt de gemeente de locatie. Door laadpalen op de juiste plekken te plaatsen, worden zoveel mogelijk elektrisch-rijders bediend. Laadpalen hebben meestal twee aansluitingen.

Openbaar oplaadpunt gebruiken

Een overzicht van de openbare oplaadpunten vindt u op www.oplaadpalen.nl. Bij oplaadpunten is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische voertuigen. U herkent deze parkeerplaats aan speciale borden. U mag er alleen parkeren tijdens het opladen.

Elektrisch rijden voor ondernemers

Elektrisch rijden kan voor het bedrijfsleven een interessante keuze zijn. Op de pagina ‘Kansen elektrisch rijden voor bedrijfsleven’ van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland vindt u meer informatie over de mogelijkheden van elektrisch vervoer voor uw bedrijf.

Elektrische fietsen en scooters

Elektrische fietsen kunt u bij elke fietsenwinkel krijgen en geven trapondersteuning tot 25 km/uur. De elektrische scooter is een ander goed alternatief. Deze zijn niet alleen schoon en stil, maar ook nog eens goedkoop in gebruik. Voor het opladen van elektrische fietsen en scooters volstaat een gewoon stopcontact.