Zorgmedewerkers bedanken door te bewegen

Home > Inwoners > Actualiteiten > Zorgmedewerkers bedanken door te bewegen

Zorgmedewerkers bedanken door te bewegen

RSS

Onder het motto ‘Van klappen naar fietsen en stappen’ worden inwoners van Regio Foodvalley gemotiveerd letterlijk in beweging te komen. Wandelen, hardlopen, fietsen, alles is goed. Met deze activiteiten zijn punten te verdienen, die worden omgezet in dinerbonnen. Deze bonnen worden gedoneerd aan zorgmedewerkers, om hen te bedanken voor hun inzet in de strijd tegen corona. Dit initiatief past heel goed bij ‘Fietsstad’ Scherpenzeel.

“Kom in beweging!”, die oproep doet sociaal ondernemer Gerjo Schepers uit Otterlo. Het project dat hij heeft opgetuigd heet: Vitaal in Regio Foodvalley. Meedoen betekent automatisch dat je je inzet voor een goed doel: medewerkers van ziekenhuis Gelderse Vallei bedanken en lokale ondernemers steunen die het moeilijk hebben.

“We kunnen wel langs de zijlijn gaan staan klappen, maar veel beter is om te kijken of we écht iets kunnen betekenen voor al die fantastische mensen die onze regio dragen.”

Samenwerking bereik je meer dan alleen

Schepers verwijst ook naar wetenschappers die ons op het hart drukken in deze coronatijd vooral fysiek in beweging te blijven. Voor de uitvoering van Vitaal in Regio Foodvalley heeft hij samenwerking gezocht met Rabobank Vallei en Rijn en SamenGezond. Rabobank steunt het initiatief met 100 dinerbonnen voor ziekenhuismedewerkers en SamenGezond stelt hun innovatieve platform beschikbaar voor mensen die zelf de regie nemen over hun gezondheid. Met de gratis SamenGezond-app kunnen deelnemers punten sparen. Elke duizend stappen worden beloond met punten. De gespaarde punten van alle deelnemers worden omgezet in dinerbonnen, die worden gedoneerd aan ‘zorghelden’.

Doe jij ook mee?

Meedoen begint met het registeren op de website van Samengezond, waarna je de SamenGezond app downloadt. Alle deelnemers krijgen 150 punten als startbonus.