Zet je alcoholgebruik 30 of 40 dagen op pauze. Doe mee aan IkPas!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Zet je alcoholgebruik 30 of 40 dagen op pauze. Doe mee aan IkPas!

Zet je alcoholgebruik 30 of 40 dagen op pauze. Doe mee aan IkPas!

Dit item is verlopen op 02-04-2018.

Durft u de uitdaging aan?

FrisValley – het regionale alcoholmatigingsproject van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen – doet opnieuw mee aan IkPas, de landelijke campagne om 30 of 40 dagen alcohol te laten staan. Durft u deze uitdaging aan? Doe mee! Inwoners – maar ook bedrijven, organisaties en (sport)verenigingen – kunnen zich inschrijven op www.ikpas.nl.

Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten, leidt daarna tot 30% minder glazen alcohol drinken, blijkt uit recent onderzoek van de Tilburg University onder deelnemers aan IkPas 2017. Maar liefst 70% van de deelnemers drinkt – ruim een half jaar na de actie – minder dan vóór de start. Dat de hoeveelheid met een derde vermindert, komt omdat per gelegenheid minder wordt gedronken, maar ook omdat er minder vaak wordt gedronken – zowel in het weekend als doordeweeks.

Wat levert IkPas op?

Deelnemers aan IkPas merkten nog meer positieve effecten als zij hun alcoholgebruik op pauze zetten:

• 53% van de deelnemers voelde zich na afloop fitter;
  • 40% sliep beter;
  • 20% viel af;
  • 38% bespaarde geld;
  • 65% werd zich bewuster van de rol die alcohol in hun leven;
  • 45% had het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken;
  • 44% kan beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol.

IkPas 2018

FrisValley doet ook dit jaar mee aan de landelijke campagne IkPas:

• Op 14 februari 2018 start de periode van 40 dagen zonder alcohol;
  • Op 1 maart 2018 start de periode van 30 dagen zonder alcohol.

De campagne stopt op 30 maart 2018. Iedereen die wil meedoen, kan zich vanaf nu aanmelden via de website van IkPas: www.ikpas.nl.