Zelf belastingzaken inzien en aanpassen via mijn.scherpenzeel.nl

Home > Inwoners > Actualiteiten > Zelf belastingzaken inzien en aanpassen via mijn.scherpenzeel.nl

Zelf belastingzaken inzien en aanpassen via mijn.scherpenzeel.nl

Op de website van de gemeente Scherpenzeel (www.scherpenzeel.nl) is de optie mijn.scherpenzeel toegevoegd. Mijn.scherpenzeel is het persoonlijke gedeelte op de website van de gemeente. U kunt hier uw belastingzaken inzien en regelen. Het vernieuwde portaal is gebruiksvriendelijker, in een modern jasje gestoken en heeft meer functionaliteiten. Ga naar https://mijn.scherpenzeel.nl en log in met uw DigiD.

Mogelijkheden

Wat kun je allemaal met mijn.scherpenzeel?

• Belastingaanslagen inzien (ook van voorgaande jaren);
  • Eventuele openstaande bedragen zien;
  • WOZ taxatieverslagen inzien (ook van voorgaande jaren);
  • Verschillende belastingzaken direct regelen. Denk aan bezwaar indienen, automatische incasso regelen en aan- of afmelden voor hondenbelasting.

Toegang

Op de homepage van www.scherpenzeel.nl is de toegang naar mijn.scherpenzeel via een link rechtsbovenin. Ook via de pagina belastingen op deze website kunt u naar mijn.scherpenzeel.

DigiD

Mijn.scherpenzeel is een Persoonlijke Internet Pagina, ook wel PIP genoemd. Omdat inwoners moeten inloggen met hun DigiD, is deze persoonlijke informatie veilig. Gebruikers worden van de site van de gemeente automatisch doorgeleid naar de inlogpagina van DigiD. Daar vult u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens komt u automatisch terug op de site van de gemeente. Heeft u geen DigiD? Deze kunt u aanvragen via www.digid.nl.

Heeft u vragen over de belastingen op mijn.scherpenzeel? Bel dan naar de afdeling Belastingen van de Gemeentewinkel via het algemene nummer (033) 277 23 24.