Home > Inwoners > Actualiteiten > Wilma van de Werken nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Scherpenzeel

Dit item is verlopen op 12-12-2017.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Scherpenzeel heeft vandaag een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur benoemd. Wilma van de Werken begint haar eerste werkdag op maandag 22 januari 2018. Samen met het Management Team, Personeel en Organisatie en een afvaardiging van de Ondernemingsraad is tot dit unanieme besluit gekomen.

Ruime ervaring

Wilma van de Werken heeft ruim 25 jaar ervaring met de gemeentelijke overheid. Ze is opgeleid als sociaal geograaf en heeft functies gehad als docent, afdelingsmanager en directeur bedrijfsvoering bij verschillende organisaties. Op dit moment werkt ze als directeur en plaatsvervangend gemeentesecretaris in de gemeente Wijk bij Duurstede. Zij is 56 jaar, gehuwd en heeft 2 volwassen kinderen.

Duurzame invulling

De gemeentesecretaris staat aan het hoofd van de gemeentelijke organisatie. Daarnaast adviseert deze het college van B en W en vertaalt ambities in uitvoerbare plannen. Locoburgemeester Henk Vreeswijk: “Wij zijn blij dat we na een lange periode van waarneming de functie van gemeentesecretaris nu definitief in kunnen vullen. Wilma van de Werken heeft een brede ervaring, we kijken met enthousiasme uit naar haar komst”. Met deze benoeming verwacht gemeente Scherpenzeel dat er een duurzame invulling wordt gegeven aan deze functie en dat verder gebouwd kan worden aan de organisatie.