Wijziging eHerkenning naar niveau 3

Home > Inwoners > Actualiteiten > Wijziging eHerkenning naar niveau 3

Wijziging eHerkenning naar niveau 3

Dit item is verlopen op 31-12-2020.

Beste ondernemer,

U gebruikt eHerkenning om veilig zaken te kunnen regelen met de overheid. Vanaf 9 december vindt er een belangrijke wijziging plaats. U heeft vanaf dan een eHerkenningsmiddel nodig met betrouwbaarheidsniveau niveau 2+ of hoger.
Hieronder leest u wat dit voor u betekent en wat u moet doen.

Wettelijke aanpassing

Tot nu toe kon u bij de gemeente meestal dingen regelen met betrouwbaarheidsniveau 2. Door de invoering van de Wet Digitale Overheid (WDO) vervalt eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 en over een jaar niveau 2 voor overheidsdiensten. Meer informatie over betrouwbaarheidsniveaus kunt u vinden op de website van eHerkenning.

Niveau verhogen

Als u digitaal zaken met de gemeente wilt blijven regelen moet u uiterlijk op 9 december 2020 uw betrouwbaarheidsniveau verhoogd hebben naar niveau 3 of hoger.

Hoe kunt u uw betrouwbaarheidsniveau verhogen?

Dit kunt u doen bij de leverancier van uw eHerkenningsmiddel. De kosten voor de verhoging (upgrade) naar niveau 3 variëren bij de aanbieders, maar zijn ongeveer 20 euro per jaar. Zorg dat u dit op tijd doet om vertraging tijdens aanvragen te voorkomen. Kijk op de website : https://www.eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning/upgraden.

Let op, eHerkenning is persoonsgebonden

eHerkenning is persoonsgebonden en mag niet worden overgedragen of gedeeld. Ieder persoon binnen uw organisatie die wil inloggen met eHerkenning, moet een persoonsgebonden eHerkenning met machtiging hebben.

Tot slot

De gemeente werkt met online aanvragen en diensten met DigiD voor personen en eHerkenning voor ondernemers, Dit doen we, omdat we veilig met de gegevens en privacy van u of uw organisatie willen omgaan. Ook wordt dit voor steeds meer overheidsdiensten een wettelijke verplichting. Wij vragen hiervoor uw begrip.