Werk in uitvoering park Scherpenzeel

Home > Inwoners > Actualiteiten > Werk in uitvoering park Scherpenzeel

Werk in uitvoering park Scherpenzeel

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Om de toegankelijkheid en de beleving van park Scherpenzeel en het parklandschap te verbeteren, laten Geldersch Landschap & Kasteelen en Landgoed Scherpenzeel werkzaamheden uitvoeren van 16 september tot ongeveer 20 december.

Er komen nieuwe wandelpaden en de bestaande paden in het huispark krijgen een nieuwe toplaag. De historische moestuin en omgeving worden opnieuw ingericht en krijgen weer een duidelijke plek in het park. In de eikenlaan tussen het park en het landgoed zijn in de loop der jaren gaten ontstaan waardoor het karakter van een laan verloren is gegaan. Deze laan wordt door aanplant van nieuwe eiken weer hersteld.

Tijdelijke afsluitingen

Voor de veiligheid, het aanleggen van nieuwe wandelpaden en inrichten van de moestuin en parkeerplaats worden bomen omgezaagd. Het werkgebied wordt dan afgesloten. De bestaande parkeerplaats wordt op diverse punten verbeterd tussen 21 oktober en 6 december en daarom afgesloten in die periode. Het is een flinke ingreep en het zal tijdelijk rommelig zijn, maar de organisaties kijken uit naar een prachtig resultaat. Meer informatie is te vinden op de website.