Week van de opvoeding van start

Home > Inwoners > Actualiteiten > Week van de opvoeding van start

Week van de opvoeding van start

Dit item is verlopen op 15-10-2018.

De Week van de Opvoeding gaat op 2 oktober van start met een lezing van Marina van der Wal over het opvoeden van pubers. De avond vindt plaats in Kulturhus De Breehoek en begint om 20.00 uur. De lezing is in het bijzonder interessant voor ouders en opvoeders van jonge pubers tot adolescenten. Aanmelding kan via het formulier op de site van cjg.scherpenzeel.nl. De kosten zijn € 2,00 en te voldoen in de zaal.

Week van de Opvoeding

Tijdens deze week, van 2 tot en met 11 oktober, organiseren de gemeente Scherpenzeel en CJG Scherpenzeel een scala aan activiteiten. Het thema is dit jaar “Opvoeden is Samenspel”. Hierbij gaat het over de samenwerking tussen ouder, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente rondom opvoeding en ouderschap.De week biedt volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en staat in het teken van ervaringen uitwisselen en nieuwe ideeën opdoen, onder meer tijdens workshops, spellen en koffiedrinken met bijvoorbeeld de wijkagent, jongerenwerker of de ambtenaar jeugd.

Marina van der Wal

Marina van der Wal is zelf moeder van 2 pubers, opvoeddeskundige bij het TV programma ‘Koffietijd’ en coauteur van Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek. Zij is bekend uit de media als het gaat om opvoed-kwesties zoals bijvoorbeeld de ‘bangalijsten’ en ‘alcoholopvoeding’. Wethouder Henk Vreeswijk nodigt ouders en opvoeders uit om naar de bijeenkomsten te gaan: “Het is een ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten. U kunt informeel met professionals in gesprek over vragen die elke ouder aangaan. En u steekt ongetwijfeld het nodige op van bijvoorbeeld de opvoedkundige inzichten van Marina van der Wal.”

Meer informatie

Informatie over de activiteiten in Scherpenzeel: cjg.scherpenzeel.nl en de week van de opvoeding: www.weekvandeopvoeding.nl.