Warm welkom 10.000ste inwoner!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Warm welkom 10.000ste inwoner!

Warm welkom 10.000ste inwoner!

RSS
Dit item is verlopen op 01-09-2020.
Foto van links naar rechts: 10.000ste inwoner Willicia Baars, loco burgemeester Henny van Dijk, wethouder Gerard van Deelen en Wouters Baars.

Op 31 juli 2020 is in de Scherpenzeelse geschiedenis een mijlpaal bereikt: de 10.000ste inwoner schreef zich in. Niet eerder bereikte Scherpenzeel dit mooie inwonersaantal. Willicia Baars mag zich de 10.000ste inwoner noemen en kreeg daarom een hartelijk welkom van loco-burgemeester Henny van Dijk en wethouder Gerard van Deelen.

Al enkele jaren schommelde het Scherpenzeelse inwonersaantal net onder de 10.000. De laatste maanden steeg het cijfer gestaag, onder meer door inschrijving van bewoners van De Herbergier (woonzorg-complex in de voormalige Witte Holevoet) en bewoners van nieuwbouwwijk Akkerwinde.

Tot deze laatste groep behoort ook Willicia Baars. Ze trouwde onlangs met een Scherpenzeler en samen kochten ze een huis in Akkerwinde. Haar man Wouter woonde dus al in Scherpenzeel maar door de inschrijving van Willicia bij Burgerzaken werd de 10.000 aangetikt.

Loco-burgemeester Henny van Dijk en wethouder Gerard van Deelen brachten haar namens het Scherpenzeelse bestuur bloemen en een welkomspakket. “We hopen dat zij, samen met haar man, een hele plezierige tijd in Scherpenzeel tegemoet gaat”, wenst Van Dijk. “En voor ons dorp is het goed dat het inwoneraantal groeit, zo kunnen we onze verenigingen en voorzieningen ook in de toekomst in stand houden.”