Waardering voor mantelzorger aanvragen

Home > Inwoners > Actualiteiten > Waardering voor mantelzorger aanvragen

Waardering voor mantelzorger aanvragen

Om waardering voor mantelzorg te tonen, biedt de gemeente een bedrag van 100 euro aan voor mensen die in Scherpenzeel mantelzorg verlenen. Dit bedrag is een pluim voor alle mensen die vrijwillig en met regelmaat tijd en aandacht geven aan een ziek of hulpbehoeftig  familielid of naaste.

Ook ouders die mantelzorg verlenen aan hun (volwassen) uitwonende kind kunnen in aanmelding komen voor deze waardering. Voor jonge mantelzorgers geldt dat zij een waardering van 50 euro kunnen ontvangen als zij thuis meer dan gebruikelijk meehelpen of zorgen voor een familielid.

Komt u of kent u iemand die in aanmerking komt voor de waardering? Kijk dan op www.scherpenzeel.nl/mantelzorgwaardering. Hier vindt u ook het aanvraagformulier. Deze is ook op te halen bij het gemeentehuis en De Inloop (Dorpsstraat 234).

Let op: per zorgontvanger kan slechts 1 keer de mantelzorgwaardering worden aangevraagd. Stem dus zo nodig af met degenen met wie u mantelzorg verleent.