Vragen over restafvalscheiding en tarieven per 2019 (diftar)

Home > Inwoners > Actualiteiten > Vragen over restafvalscheiding en tarieven per 2019 (diftar)

Vragen over restafvalscheiding en tarieven per 2019 (diftar)

Recent heeft u van de gemeente Scherpenzeel een brief ontvangen met informatie over de (rest)afvalscheiding en tarieven per 2019 (diftar). Heeft u deze informatie niet ontvangen? Of heeft u vragen hierover? Vul dan s.v.p. het contactformulier in op de homepage van onze website of stel uw vraag via Scherpenzeel livechat. Houd u ook de ‘Meest gestelde vragen’ in de gaten op de website. Bellen kan natuurlijk ook. We staan u graag te woord via (033) 277 23 24.

Omwisselen van restafvalbak

Van 1 januari 2019 tot 30 juni 2019 is het mogelijk om één keer gratis uw restafvalbak, papierbak of GFT-bak om te wisselen van groot naar klein of omgekeerd. Dit jaar betaalt u nog € 45,00 per bak. Tenzij u op het moment van de aanvraag minder dan twee maanden op een nieuw adres staat ingeschreven. Dan is het omwisselen van de bak gratis.

U heeft tot 30 juni dus ruimschoots de tijd om te beoordelen of u echt van bak wilt wisselen. Een restafvalbak van 240 liter hoeft u minder vaak te legen dan een 140 liter en hiermee bespaart u kosten. Dat kan een afweging zijn voor u.

Uw aanvraag voor het omwisselen van de restafvalbak kunt u doen via het formulier op de website www.scherpenzeel.nl of telefonisch via (033) 277 23 24.

Informatiekraam goed bezocht

Veel Scherpenzelers wisten de weg te vinden naar de Informatiekraam van de gemeente op de weekmarkt. Wethouder Tonnis van Dijk en medewerkers van Ruimte en Groen en Communicatie beantwoordden vragen over het scheiden van afval en de tarieven per 2019. Deze vragen worden verzameld en beantwoord bij ‘Meest gestelde vragen’.

De top 3 van vragen zijn:

1. wanneer komt de GFT container bij appartementen (planning eind van dit jaar);
  2. wat hoort er nu bij restafval (heel weinig als je goed scheidt. Wel bijvoorbeeld stofzuigerzakken, kauwgom en chipszakken) en
  3. wat mag er bij het plastic (alle plastic verpakkingen en ook de sap- en melkpakken en bijvoorbeeld ook de tube tandpasta).