Voorzitter gezocht voor actief Wijkplatform-Oost

Home > Inwoners > Actualiteiten > Voorzitter gezocht voor actief Wijkplatform-Oost

Voorzitter gezocht voor actief Wijkplatform-Oost

Scherpenzeel heeft twee Wijkplatforms: Oost en West. De platforms bestaan uit actieve buurtbewoners die samen met de gemeente, politie en Woonstede zorgen voor een nog plezierigere  leefomgeving. Sinds de oprichting is Janneke den Boer-Ritmeester voorzitter van Wijkplatform-Oost. Na 7,5 jaar wil ze actief verbonden blijven als lid, maar zoekt ze een opvolger voor het voorzitterschap.

Wijkplatform-Oost bespreek allerlei zaken die van toepassing zijn op het gebied vanaf de Marktstraat tot en met de Dreef, Hopeseweg en Akkerwindelaan. Het park van Huize Scherpenzeel hoort ook bij Wijkplatform Scherpenzeel-Oost.

Vijf keer per jaar vergaderen de leden van het Wijkplatform, samen met medewerkers van de gemeente, de politie en Woonstede. De te bespreken zaken worden door het Wijkplatform aangedragen en variëren van groenonderhoud, bestrating, verkeersveiligheid tot riolering, speeltuinen en overlast. De insteek van de overleggen is om op een laagdrempelige manier klachten, ergernissen of irritaties weg te werken.

Een ander groot speerpunt van het Wijkplatform is meedenken met de gemeente, vanuit de inwoners. Een duidelijk voorbeeld hiervan is momenteel het proeftesten voor een nieuw meldingssysteem. Dit systeem moet een  verbetering worden voor het melden van gebreken aan de openbare ruimte. De Wijkplatform-leden van Oost testen nu of dit ook echt een service is voor de inwoners.

Wijkplatform-Oost heeft nu zeven leden, waaronder een secretaris en een voorzitter. De functie van voorzitter is vacant. Gezocht wordt naar iemand die het liefst in het gebied van wijkplatform-Oost woont en graag (kritisch) meedenkt om de leefomgeving te verbeteren. De belangrijkste taak is het leiden van de vergaderingen.

Janneke:  “Het leuke aan het actief deelnemen aan een Wijkplatform vind ik dat je ook echt gehoord wordt. En dat er vanuit de gemeente constructief wordt meegedacht om, waar mogelijk, samen tot oplossingen en verbeteringen te komen.”

Aanmelden en/of meer informatie? Dat kan bij Janneke via (06) 51 42 87 70. Algemene informatie is te vinden op www.scherpenzeel.nl/wijkplatforms.