Vier 75 jaar bevrijding!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Vier 75 jaar bevrijding!

Vier 75 jaar bevrijding!

RSS
Dit item is verlopen op 31-08-2019.

Heeft u ideeën over een kleinschalig evenement met uw school, uw buurthuis, uw bibliotheek, uw vereniging? Lees dan verder hoe u kunt aansluiten bij het brede programma Veluwe Remembers waarbij aandacht wordt gevraagd voor de verhaallijnen: Market Garden (met daarbij de evacuatie), de Joodse geschiedenis in de oorlog en de bevrijding door de Canadezen.

Aandacht geven

Van september 2019 tot en met mei 2020 wordt er op alle mogelijke manieren aandacht besteed aan het feit dat de Veluwe 75 jaar geleden werd bevrijd. Daar horen grote en kleine evenementen bij. Van grote festivals in Arnhem en Wageningen tot exposities, lezingen, speciale concerten, noem maar op.

Poppyregeling voor initiatieven

Het regioprogramma Veluwe Remembers is een onderdeel van het provinciale programma Gelderland Herdenkt. Veluwe Remember wil graag dat ook kleinere initiatieven in wijken en buurten worden gestimuleerd. Daarvoor is een zogenaamde ‘poppyregeling’ in het leven geroepen. Kleine projecten kunnen een bescheiden financiële bijdrage aanvragen én meedoen met de communicatie voor het grote publiek via speciale websites en apps. Bij alles binnen Veluwe Remembers zoeken we naar de verbinding met elkaar. Het is mooi als uw idee aansluit bij wat er verder gebeurt op de Veluwe. Het is ook mooi als uw idee een basis legt voor het herinneren en het vieren in de volgende jaren. De uitnodiging geldt voor organisaties binnen de Veluwse gemeenten en daar horen de gemeenten uit de Airborne regio bij!

De volledige regeling staat op de projectpagina van de website www.veluweop1.nl/project/remembers/. Voor vragen kunt u terecht bij het mailadres subsidiebureau@arnhem.nl.