Vertraging gratis omruilen van de container

Home > Inwoners > Actualiteiten > Vertraging gratis omruilen van de container

Vertraging gratis omruilen van de container

RSS

Met de invoering van diftar (betalen voor restafval) kunt u van 1 januari tot en met 30 juni 2019 gratis één keer uw groene, blauwe en grijze container omwisselen van groot naar klein of andersom.

In verband met een onverwacht langere levertijd en de grote hoeveelheid aanvragen zijn er momenteel niet voldoende containers beschikbaar in de gewenste maten. We verwachten in februari weer containers om te kunnen ruilen. Een aanvraag indienen is natuurlijk wel mogelijk. Wij informeren u over de omruildatum.

Defecte containers worden natuurlijk wel gerepareerd en bij noodzakelijke vervanging krijgen deze voorrang.

Overzicht kosten diftar

Het ophalen van uw groene en blauwe container en de speciale zakken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken betaalt u via de gemeentelijke belasting. Dat is in 2019 een vast bedrag van € 165,00. Alleen voor het laten ophalen van restafval of het weggooien van restafval in de ondergrondse containers betaalt u per keer. Een grote container is duurder dan een kleine container, maar het duurt ook langer voordat deze vol is. Het maakt dus voor de kosten niet uit welke maat container u gebruikt. U kiest zelf wat voor u het handigste is. Omruilen kan gratis tot en met 30 juni 2019.

Meer vragen en antwoorden vindt u op onze website www.scherpenzeel.nl/afval. Staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met ons via (033) 277 23 24.