Verkeersregelaar. Iets voor u? Volg de gratis opleiding!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Verkeersregelaar. Iets voor u? Volg de gratis opleiding!

Verkeersregelaar. Iets voor u? Volg de gratis opleiding!

Op donderdag 7 december 2017 wordt in het centrum van Scherpenzeel een sprookjesachtige kerstmarkt gehouden. Verspreid over het centrum brengen verschillende kraampjes u alvast in de kerstsfeer. Het is, in verband met de veiligheid, van belang om het centrum voor het verkeer af te sluiten. De gemeente Scherpenzeel en de Ondernemersvereniging Scherpenzeel zijn op zoek naar verkeersregelaars die dit mogen doen (omdat ze hiervoor zijn aangesteld) of naar mensen die verkeersregelaar willen worden.

1. Bent u al verkeersregelaar?

Vindt u het leuk om op donderdagmiddag of -avond te helpen als verkeersregelaar bij de kerstmarkt? U kunt dit melden door een mail te sturen aan de heer L.W.H. (Bertil) Rebel, b.rebel@scherpenzeel.nl. Wilt u bij uw reactie aangeven of u ’s middags (15.00-18.00 uur) of ’s avonds (18.00-21.00 uur) beschikbaar bent?

2. Wilt u verkeersregelaar worden?

Voor de (gratis) opleiding tot verkeersregelaar kunt u, nadat u hiervoor van de gemeente een code hebt ontvangen, een instructie volgen op de website www.verkeersregelaarsexamen.nl. Na de instructie wordt u officieel door de gemeente aangesteld. U kunt vanaf dat moment in Scherpenzeel (of elders in Nederland) als verkeersregelaar bij evenementen worden ingezet. Op de genoemde website kunt u zich ook aanmelden  om – als u dat leuk vindt – van tijd tot tijd bij andere evenementen (in de omgeving van Scherpenzeel) te worden ingezet.

Wat moet u daarvoor doen?

1. Stuur een mail naar b.rebel@scherpenzeel.nl;
  2. Geef aan dat u belangstelling hebt om verkeersregelaar te worden;
  3. U ontvangt een code voor het volgen van de instructie;
  4. U wordt door de gemeente aangesteld.

Hebt u vragen? Neem dan ook even contact op met de heer Rebel.