Veenendaal en Scherpenzeel bekrachtigen ICT-samenwerking

Home > Inwoners > Actualiteiten > Veenendaal en Scherpenzeel bekrachtigen ICT-samenwerking

Veenendaal en Scherpenzeel bekrachtigen ICT-samenwerking

RSS
Dit item is verlopen op 31-05-2017.

Burgemeester Ben Visser en burgemeester Wouter Kolff achter bureau en ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst ICT tussen Scherpenzeel en VeenendaalBurgemeester Ben Visser van de gemeente Scherpenzeel en burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Veenendaal tekenden op 4 mei 2017 een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ICT-beheer. Deze samenwerking zorgt ervoor dat het beheer van alle ICT van de gemeentes is gewaarborgd. Dit wordt in de zomer ook echt gerealiseerd.

Samenwerking

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten Scherpenzeel en Veenendaal heeft tot gevolg dat de ICT-organisaties in elkaar geschoven worden, met behoud van zelfstandigheid als gemeente. Daarmee wordt het technisch beheer van alle ICT-systemen van de beide gemeentes wordt door één team uitgevoerd.

Burgemeester Wouter Kolff over het belang van de samenwerking voor Veenendaal: “De invulling van een gezamenlijke ICT-organisatie en -infrastructuur past bij de positie van Veenendaal als ICT-centrum van de regio FoodValley. Samenwerking met gemeenten in de regio zorgt voor een betere ICT-dienstverlening voor de inwoners van beide gemeenten.”

“Samen kunnen we vraagstukken rondom het garanderen van stabiliteit van de ICT-infrastructuur en het beheer voor de toekomst, het behoud van kwaliteit, inregelen van uitwijkvoorzieningen en een goede ondersteuning van de bedrijfsvoering beter aan,” verklaart burgemeester Ben Visser het belang van de samenwerking voor Scherpenzeel. Hij is blij met de goede samenwerking tussen beide gemeentes op dit gebied.

Invulling samenwerking

Alle servers waarop ICT-systemen draaien worden verhuisd naar het gemeentehuis van Veenendaal. Een snelle glasvezelverbinding tussen de twee gemeentehuizen zorgt ervoor dat ambtenaren hiervan niets merken. De integratie van de ICT-systemen is naar verwachting in augustus van dit jaar volledig afgerond.