Uniek: in Scherpenzeel komt een gloednieuwe fietscrossbaan

Home > Inwoners > Actualiteiten > Uniek: in Scherpenzeel komt een gloednieuwe fietscrossbaan

Uniek: in Scherpenzeel komt een gloednieuwe fietscrossbaan

Kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar die van fietsen houden, kunnen vanaf 10 juli in Scherpenzeel hun hart ophalen. Voor hen ligt het gloednieuwe Bikepark Kidscross Scherpenzeel aan de Willaerlaan te wachten.

Fietsen is hot in Scherpenzeel, dat dit jaar is uitgeroepen tot snelste stijger in de verkiezing van Fietsstad 2020. Schone, veilige en brede fietspaden, lekker doorfietsen zonder omwegen in een mooie, groene omgeving. Geen wonder dat Scherpenzeel zo hard stijgt. En nu komt er ook een Bikepark met een uitdagend parcours. Er liggen flinke heuvels, keien, houten hindernissen en zelfs een wipwap in het parcours.

Frank van Engelenhoven, initiator van dit Bikepark, klopte bij de gemeente aan voor de aanleg van dit park. Hij deed de inspiratie hiervoor op tijdens een vakantie in Zuid-Afrika. Frank: ‘Ja met mijn zoon van toen nog pas 3 jaar oud hebben we in Zuid Afrika veel gefietst op een Bikepark in Johannesburg, hij vond het idee fantastisch! Zo is het idee ontstaan’.

De gemeente omarmde dit idee direct nadat bleek dat hier veel animo voor is. Het past goed bij de ambities van de gemeente om ‘fietsstad van het jaar’ te worden. Dit jaar werd de gemeente benoemd tot snelste stijger. Wethouder Gerard van Deelen: “Fietsen is heel vanzelfsprekend in Scherpenzeel. En wij doen ons best om onze inwoners, ook onze kinderen zoveel mogelijk te laten genieten op de fiets. Scherpenzeel, gelegen in de Gelderse Vallei, heeft een prachtig buitengebied. Onze gemeente vormt de verbinding tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Een buitenkansje voor fietsers! En nu ook voor kinderen een uitdagend parcours. Leuk voor de inwoners van de omliggende gemeenten en de vele recreanten en toeristen om dit parcours te ontdekken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om kinderen in beweging te krijgen en dat ze plezier hebben’. Frank vervolgt: ‘Deze fantastische nieuwe voorziening overstijgt echt al mijn verwachtingen. Met zijn allen hebben we er iets fantastisch van weten te maken! Op naar de opening en ik wens iedereen heel veel plezier! Let op, ga veilig op pad en draag een helm! Voor kinderen onder de 6 jaar oud adviseren wij onder begeleiding van een volwassene het parcours te fietsen’.

Het Bikepark Kidscross wordt op vrijdag 10 juli feestelijk geopend tussen 16.00 en 17.00 uur. Lars van der Haar, meervoudig kampioen veldrijden is er dan bij om de kinderen wegwijs te maken en tips te geven.

Meer informatie kun je vinden op www.kidscross.nl