Uitnodiging: Wat kun je als ondernemer doen tegen cybercrime?

Home > Inwoners > Actualiteiten > Uitnodiging: Wat kun je als ondernemer doen tegen cybercrime?

Uitnodiging: Wat kun je als ondernemer doen tegen cybercrime?

Dit item is verlopen op 23-11-2018.

Kom naar de trainingsavond op 22 november 2018 in Boschzicht Scherpenzeel!

Op 10 november jl. berichtte de NOS: Pathé voor 19 miljoen euro opgelicht door nepmails ‘hoofdkantoor’. Bioscoopketen Pathé is slachtoffer geworden van internetfraude, waarbij meer dan 19 miljoen euro is buitgemaakt. Criminelen deden zich voor als directeuren van het Franse hoofdkantoor en stuurden e-mails naar de Nederlandse directie met het verzoek om geld over te maken, melden Quote en het FD op basis van een vonnis van de rechter deze week over de zaak.

De gemeente Scherpenzeel, Ondernemersvereniging Scherpenzeel, Bedrijvenkring Scherpenzeel-Woudenberg en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) organiseren op 22 november 2018 van 18.00 tot 20.30 uur de interessante informatie- en trainingsavond “Voorkom Cybercrime” in Boschzicht Scherpenzeel aan de Burg. Royaardslaan 2 (incl. broodjesbuffet).

Wat is cybercrime?

Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. We zijn steeds afhankelijker geworden van computers, internet en smartphones. Veel bedrijfsprocessen worden meer en meer digitaal afgehandeld. En daarmee is de kans op online criminaliteit toegenomen. We noemen deze vorm van criminaliteit cybercrime. Wat is het en hoe kun je je er – als ondernemer of medewerker – tegen wapenen? Tijdens de informatie- en trainingsavond “Weerbaar tegen Cybercrime” ontdekt u wat u kunt doen en krijgt u handige tips om u en uw bedrijf beter te beschermen.

Voor wie?

De informatie- en trainingsavond is vooral bedoeld voor ondernemers en winkeliers in Scherpenzeel. Inwoners die hier belangstelling voor hebben, zijn natuurlijk ook welkom.

18.00 uur: Ontvangst met broodjesbuffet
18.30 uur: Welkom door burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld
18.45 uur: Informatie- en trainingssessie “Voorkom Cybercrime”
20.15 uur: Informeel samenzijn
21.00 uur: Einde

Graag van tevoren even aanmelden!

Wij stellen uw aanwezigheid erg op prijs. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar de heer L.W.H. (Bertil) Rebel van de gemeente Scherpenzeel: b.rebel@scherpenzeel.nl onder vermelding van uw naam, onderneming/organisatie, contactgegevens en het aantal personen dat aanwezig is (in verband met de catering).

De informatie- en trainingsavond “Voorkom Cybercrime” wordt aangeboden door de gemeente Scherpenzeel, Ondernemersvereniging Scherpenzeel, Bedrijvenkring Scherpenzeel-Woudenberg in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, de Werkgroepen Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden en Buitengebied Scherpenzeel en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Graag tot 22 november in Boschzicht Scherpenzeel.

C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld
Burgemeester