Trouwen in corona-tijd: wat mag wel en niet?

Home > Inwoners > Actualiteiten > Trouwen in corona-tijd: wat mag wel en niet?

Trouwen in corona-tijd: wat mag wel en niet?

Burgerzaken krijgt regelmatig vragen rondom trouwen in deze corona-tijd. Landelijk geldt dat er getrouwd mag worden, mits het aantal gasten onder de 30 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Als een ruimte dit niet toelaat, moet het aantal gasten beperkt worden. In Scherpenzeel geldt daarom dat in het gemeentehuis bij trouwerijen tot 6 personen aanwezig zijn en in de trouwzaal van Huize Scherpenzeel tot 7 x 2 personen (totaal 14 personen). Het maximaal aantal personen is exclusief het bruidspaar.

Andere locatie

Het bruidspaar mag kiezen om te trouwen in een andere locatie, waar meer personen aanwezig kunnen zijn gezien de ruimte. Uiteraard is toestemming nodig van de eigenaar van de locatie, maar ook de gemeente stelt hier voorwaarden aan en moet toestemming geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gemeentewinkel (mits de locatie in gemeente Scherpenzeel is).

Maatregelen

En hoe moeilijk dat ook is: bedenk een andere manier dan handen schudden of omhelzen om medeleven te betuigen of felicitaties over te brengen. En vergeet niet: als u kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts en/of benauwdheid bij, dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven.