Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijk Kosten (TONK): aanvraagperiode verlengd

Home > Inwoners > Actualiteiten > Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijk Kosten (TONK): aanvraagperiode verlengd

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijk Kosten (TONK): aanvraagperiode verlengd

Heeft u door de coronacrisis te maken met minder inkomen, waardoor u problemen heeft met het betalen van uw vaste woonlasten? Misschien kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u helpen!

De TONK is bedoeld om huishoudens tegemoet te komen in de noodzakelijke privé woonkosten, zoals de huur en hypotheek, servicekosten en kosten van gas, water en elektriciteit. De TONK is bedoeld voor de maanden dat u de aanvulling op uw inkomen echt nodig heeft en geen aanspraak kan maken op een andere voorziening. Een aanvraag voor de TONK kan ingediend worden bij de gemeente Scherpenzeel.

Aanvraag indienen: nu mogelijk tot en met september 2021

Eerder gold de TONK tot en met juni 2021. De aanvraagperiode is verlengd tot en met september 2021. Heeft u al eerder aanspraak gemaakt op de TONK? Dan kunt u nu een verkorte aanvraag indienen voor de periode van juli tot en met september.

Heeft u nog niet eerder aanspraak gemaakt op de TONK? De TONK kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd van januari tot en met september 2021. Dit betekent dat u een tegemoetkoming kunt ontvangen vanaf januari, als u in deze maanden ook problemen had met het betalen van uw woonlasten.

Op de website van de gemeente Scherpenzeel vindt u de precieze voorwaarden om in aanmerking te komen voor de TONK. U kunt daar ook het aanvraagformulier vinden. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via (033) 277 23 24.