Tellen stemmen Tweede Kamer verkiezingen en inwonerspeiling

Home > Inwoners > Actualiteiten > Tellen stemmen Tweede Kamer verkiezingen en inwonerspeiling

Tellen stemmen Tweede Kamer verkiezingen en inwonerspeiling

Dit item is verlopen op 18-03-2021.

Het tellen van de stemmen verloopt deze verkiezingen iets anders dan normaal. Dat komt omdat er twee extra stemdagen zijn (maandag 15 en dinsdag 16 maart) en omdat er deze verkiezingen voor inwoners van 70 jaar en ouders de mogelijkheid is om per brief te stemmen. Wij leggen u graag uit wanneer de stemmen worden geteld.

Stemmen tellen uit de stembus

Op woensdag 17 maart 2021 vanaf 10.00 uur worden de stemmen geteld die op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart 2021 zijn uitgebracht op de stembureaus De Breehoek en Boschzicht. De stemmen die in het stembureau op woensdag 17 maart worden uitgebracht, worden geteld vanaf 21.00, na de sluiting van de stembureaus op het stembureau waar de stemmen zijn uitgebracht.

Stemmen tellen briefstemmen

Op woensdag 17 maart 2021 vanaf 14.30 uur zullen we starten met het openen en tellen van de briefstemmen, die tot en met dinsdag 16 maart 2021 zijn ontvangen. De briefstemmen die op woensdag 17 maart 2021 worden ontvangen, worden geopend en geteld vanaf 21.00 uur, na de sluiting van de stembureaus. Deze tellingen vinden plaats op het gemeentehuis.

Stemmen tellen inwonerspeiling

Alle stemmen die voor de peiling zijn uitgebracht in het stembureau, op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart worden geteld op donderdag 18 maart vanaf 11.00 uur onder afwisselend toezicht van de burgemeester en de loco-burgemeester. Ook alle briefstemmen worden dan geopend en geteld.  Het tellen van de stemmen van de inwonerspeiling vindt plaats in Partycentrum Boschzicht.