Tegemoetkoming eigen bijdrage peuteropvang i.v.m. corona

Home > Inwoners > Actualiteiten > Tegemoetkoming eigen bijdrage peuteropvang i.v.m. corona

Tegemoetkoming eigen bijdrage peuteropvang i.v.m. corona

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage peuteropvang terug. Ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de peuteropvangen van De Minisoos of Kip Kakel kinderopvang konden brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun eigen bijdrage terug. Dat heeft het college dinsdag 12 mei besloten.

Voor deelname aan de peuteropvang betalen ouders een eigen, inkomensafhankelijke, ouderbijdrage. Het college wil er zorg voor dragen dat de peuteropvang blijft bestaan in de gemeente voor de ontwikkeling van peuters. Het is onwenselijk om ouders de kosten van een eigen bijdrage voor de peuteropvang te laten betalen terwijl ze daar geen gebruik van konden maken. Alle ouders worden gecompenseerd.

Kinderopvangtoeslag

Veel ouders betalen de peuteropvang met behulp van de kinderopvangtoeslag. Het Rijk heeft besloten om de eigen bijdrage van deze groep ouders via de SVB te compenseren tijdens de periode van de coronacrisis. Het college vergoedt de eigen bijdrage van ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen. Met dat besluit worden gelijke gevallen gelijk behandeld.

Uitbetaling

De compensatie wordt rechtstreeks betaald aan de peuteropvang. Ouders hoeven hiervoor geen aanvraag bij de gemeente in te dienen. De peuteropvang kan vervolgens het rechtstreeks aan de ouders te veel betaalde deel over de periode 16 maart tot 11 mei overmaken aan de ouders. Mocht de situatie onverhoopt langer aanhouden, dan kan deze mogelijkheid bijvoorbeeld met enkele weken verlengd worden.